|   | 
  • 2013 Yılında 2.5 Ton Esrar Yakaladık


    2013 Yılında 2.5 Ton Esrar Yakaladık
    İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 2013 yılı içerisinde 2.5 ton esrar yakaladıklarını söyledi.

     İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kayseri emniyetinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aydın, "Buralarda toplumun sokaklarda, topluca yaşanılan yerlerde ciddi kaygılarının güvenlik konsepti çerçevesinde gerekli mercilere iletildiğine şahit oluyoruz. Kayserimiz bu açıdan aslında da iyi konumda olduğunu söyleyebiliriz. Bize yaklaşık 1 günde bin 200-bin 300 civarında ihbar geliyor. Biz mevcut personelimiz ile her ihbara en kısa süre içerisinde gitmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü vatandaşımız gerek kendisinin zarar gördüğü gerekse başkasının zarar gördüğü suçu ancak güvenlik kuvvetlerine bildirmekle mükelleftir. Bu elbette e-mail ile olacaktır, SMS ile olacaktır veya doğrudan 155?i aramakla olacaktır. Biz suç yerine ulaşmayı, mümkün olduğu kadar tek rakamlı dakikalara düşürme gayreti içerisindeyiz. Ama takdir edersiniz ki, şehrimizde 170 civarında mahalle var. Belki bizim 1 günde çıkarmış olduğumuz ekip sayısı o kadar değil. Biz iyi bir planlama ile iyi bir koordinasyon sevk ve idare ile vatandaşlarımızı mağdur etmeden en kısa zamanda olaylara vakıf olup bunlara müdahale etmeyle alakalı çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettiriyoruz" dedi.
    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte suçlarda artış olduğunu söyleyen Aydın, "Mağdur olma sayısı her geçen gün artmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, her alanda suçlarda da bir artış meydana gelmektedir. Kayseri polisinin bir başarısını sizlerle paylaşmak istiyorum. 2012 ile 2013 yılını kıyasladığımız zaman suçlarda genel anlamı ile yüzde 3?lük bir azalma meydana geldi. Kayseri polisi varı ile yolu ile canı ile sizlerin güvenliği için gece gündüz demeden gayretli bir çalışma içerisindedir. İlimiz görev potansiyeli açısından oldukça yoğundur. Sportif karşılaşmalar, ziyaretler, faaliyetler, ekonomik ve bireysel suçlar aslında azımsanamayacak düzeydedir. Ancak bizler bu suçlar ile mücadele ederken, aynı zamanda insanlarımızın suça karşı bilinçli ve duyarlı olmaları adına da sürekli toplum destekli polisimizin çalışmalarını hızlandırıyoruz" dedi.
    "UYUŞTURUCU KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ"
    Uyuşturucu konusunda hassas olduklarını dile getiren Mustafa Aydın, şunları söyledi:
    "2013 yılında toplam 350 bin kişiye ulaşmışız. Bunların arasında öğrencilerimiz var. Özellikle uyuşturucu konusunda çok hassasız. Uyuşturucu kullanma yaşı maalesef dünya ile birlikte 11 yaşına kadar düşmüştür. Aslında hepimizin çocukları bu beyanda ciddi bir tehdit altındadır. her anne ve baba çocuğunun bir nevi polisi olmalıdır. Şehrimiz bir transit güzergahında olduğu için uyuşturucu naklinde de kilit bir güzergahtadır. Nitekim geçen yıl bu şehirde ele geçirdiğimiz esrar 2.5 tonu geçmiştir. Şuana kadar da elde ettiğimiz esrar 400 kilograma ulaşmıştır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.