|   | 
  • 3 bölge için 8 büyüklüğünde deprem uyarısı!


    3 bölge için 8 büyüklüğünde deprem uyarısı!
    6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası uzmanlar Doğu Anadolu Fayı üzerinde yoğunlaştı. Bölge için sık sık uyarılarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı son açıklamayla yine dikkat çekti.

    Türk bilim insanı Ercan'ın "8 büyüklüğündeki depreme karşı dayanıklı olmalı" diyerek yaptığı uyarı gündem oldu.
     
     
    'Bingöl-Karlıova 8 büyüklüğündeki depreme karşı dayanıklı olmalı'
     
    Prof. Dr. Ercan; Türkiye'de depreme en duyarlı bölge olarak Bingöl'de bulunan Karlıova'yı işaret etti. Ercan, bu bölgede yapılaşmanın 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği uyarısında bulundu. Türkiye'nin en büyük 2 fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı bu bölgede birbirleri ile birleşiyor.
    'Gökdere, Ilıca ve Karlıova'ya dikkat' ifadelerini kullanan Ercan, şunları kaydetti:
     
    "Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıova'ya dikkat."
     
    Deprem uzmanının bahsettiği 3 bölge, Bingöl'ün ilçeleri.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.