|   | 
  • 49. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI


    49. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI
    (İHA) - 49?uncu Kütüphane Haftası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü?nde düzenlenen program ile kutlandı.

     Kütüphane Haftası?nın kutlandığı programda müzik ve şiir dinletisi ile halk oyunları gösterisi yapıldı. Programda Kayseri?de kitap okumada dereceye giren vatandaşlara plaket verildi. Kütüphane Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere de ödülleri verildi.
    Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, ?Kütüphaneler bilginin depolandığı yerlerdir, saklandığı yerler değildir. Bütün dünyada okuma oranı yüksek durumdadır ancak ülkemizde bu oran çok düşüktür? diye konuştu.
    İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, ?Bu haftanın amacı vatandaşlarımıza kitabı sevdirmek, kitabı okutmaktır. Bilgi erişim merkezlerinde bilgiye erişmek lazım. Ülkede okuma alışkanlığı azalıyor. Televizyonlardaki dizilere zaman ayıran insanlarımız kitap okumaya zaman ayırmıyor? ifadelerinde bulundu.
    75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Alaaddin Düşüktaş da, ?Avrupa?nın eriştiği uygarlık düzeyine ulaşmak okuyan, araştıran ve tartışan bir millet olmaktan geçer. Yaş, cinsiyet, din, dil, ırk gibi ayrım göstermeden herkese gerekli materyalleri ulaştırmak zorundayız? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.