|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
    CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA: -''KADIN, GEÇMİŞİ OLDUĞU GİBİ YARINI DA ŞEKİLLENDİRECEK KİŞİDİR''

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, toplumun temeli olarak görülen kadınların son dönemde şiddet olaylarıyla gündeme geldiğini belirtEREK, ''Kadın, geçmişi olduğu gibi yarını da şekillendirecek kişidir'' dedi. 
    Atila, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadınların dinen ve geleneksel yapı itibariyle toplumun en önemli unsuru olduğunu dikkat çekerek, her platformda kendini gösteren ve başarılarıyla dikkat çeken kadınların çalışma hayatında da aktif olarak rol oynadıklarını kaydetti.
    Açıklamasında "Ancak, bu rolün yeterli olmadığı düşüncesindeyim" ifadelerine yer veren İl Başkanı Sadık Atila şunları kaydetti:
    ''Dünya Kadınlar Günü sembolik olarak 8 Mart'ta kutlanmaktadır. Kadınların hatırlanması, onların sıkıntılarının dile getirilip çözüm yolları üretilmesi elbette ki bir güne sığdırılamaz. Üretilecek toplumsal projelerle kadınlarımız çalışma hayatı ve toplumumuzda hak ettiği yerde olmalıdır. Eğitimli, kendine güvenen, üreten kadınlar toplumu daha güçlü kılacak, daha mutlu bir dünyanın inşa edilmesini sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti?nın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kadına seçme ve seçilme hakkını 79 yıl önce vererek, kadının toplumsal yapıdaki yerini kuvvetlendirmiştir. Kadınlarımız gelişen dünyada toplumdaki hak ettiği yeri korumalıdır, var olan konumunu güçlendirmelidir. Kadın bir bireydir ve yaşayan bir toplumun temelidir. Geçmişi olduğu gibi yarını da şekillendirecek kişidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların haklarını alma mücadelesinde sonuna kadar yanlarında, destekçisi olacağız.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.