|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
    MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ HACI YAKIŞIKLI: ''YAPILAN AYRIMCILIKTIR, BAŞÖRTÜ DE KADIN HAKKIDIR''

      Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, susturulmuş ve ötelenmiş kadınlar ve kızlar için bir konuşma, hak arama platformu oluşturduğunu ifade ederek, ''Yapılan ayrımcılıktır, başörtüsü de kadın hakkıdır'' dedi. 
    Yakışıklı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hangi ideolojiye, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun kadınların milletin en büyük değeri ve temel direği olduğunun bilincine varılarak, gasp edilen tüm haklarının iade edilmesi ve zulüm altında tek bir insanın dahi ezilmemesi gerektiğini kaydetti.
    Açıklamasında, ''Özellikle İslam topraklarında kıymetli annelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz vicdanını yitirmiş yöneticilerin ve insanlıktan çıkmış Batılıların eline bırakılmamalıdır. Bugün Suriye?den gelenlere kucak açan bir Türkiye olması ve Türkiye?nin bu şekilde güçlü durması ümit vericidir. Zalimin elinden kaçan kadınlar, çocuklar ve diğer vatandaşlar geçici de olsa sığınacak bir liman bulmuşlardır. Bu insanların bir an önce evlerine dönmesinin sağlanması bir insanlık görevidir'' diyen Yakışıklı, şunları kaydetti:
    ''Ülkemizde önemli adımlar atılmasına rağmen kadınlara yönelik ayrımcılık, öldürme, eziyet, öteleme devam ediyor. 16.yılını geride bıraktığımız 28 Şubat?ın kadınları yok hükmünde gören uygulamaları da bugün devam etmektedir. Kılık kıyafet yönetmeliğindeki başörtü yasağı hala kadınların ötelenmesi gereken insanlar olarak görüldüğünün işaretidir. Herkese kıyafet serbest iken kadının başörtüsü yasaklanmıştır. Bu yönetmeliğin de yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan düzeltilmesini talep ediyoruz. Töre cinayetleri, ayrılan eşin saldırısı ile öldürülme, kocası evi terk ettiği için çocuklarıyla yalnızlığa terk edilme de kadınların çektiği sıkıntılar olarak durmaktadır. Ülkemizde 2012 seçimlerinde mecliste temsil edilen hiçbir siyasi parti başörtülü kadın milletvekili adayı göstermeyerek kadınlara yönelik büyük bir ayrımcılık ve yok saymayı ortaya koymuşlardır. Önümüzdeki seçimlerde kadınların istedikleri gibi seçilme ve başörtüsüyle belediye başkanlığı hatta cumhurbaşkanlığı yapabilmesinin yasal olarak sağlanmasını talep ediyoruz. Camilerde kadınlara yeterince yer verilmemesi, ibadethanelerde, işyerlerinde ve kamu kuruluşlarında rahat ibadet edebilme ortamının sağlanmaması, kadınlara yönelik yok sayma ve öteleme uygulamalarının bir türüdür. MAZLUMDER olarak, kadınlara yapılan ayrımcılığın tümüyle ele alınmasını ve gerekli kanuni düzenlemelerin yanı sıra koruyucu tedbirlerin de akla ve mantığa uygun bir şekilde alınmasını tüm yetkililerden talep ediyoruz.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.