|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER Y


    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  - ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER Y
    ''HEM DÜNYADA HEM DE ÜLKEMİZDE KENDİLERİNE VERİLENLE YETİNMEYEN, UFKU AÇIK, ENGİN DÜŞÜNCELİ KADINLAR SAYESİNDE İNSANLIĞIN DAHA İYİYE VE GÜZELE DOĞRU GİTTİĞİNE İNANIYORUM''

     - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Hem dünyada hem de ülkemizde kendilerine verilenle yetinmeyen, ufku açık, engin düşünceli kadınlar sayesinde insanlığın daha iyiye ve güzele doğru gittiğine inanıyorum'' dedi. 
    Bakan Taner Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Yıldız, mesajında, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
    "Aile kurumunun temel parçası olan kadınlarımızın; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirdikleri tartışılmaz bir gerçektir. Görev ve sorumlulukları ne olursa olsun insanca yaşama ve yaşatma duygularını bünyesinde barındıran kadınlarımızın şefkat ve duyarlılıklarına ilk olarak ailede tanıklık eden bizler kadınlarımıza gerekli saygı ve sevgiyi göstermekle mükellefiz.
    Bugün gelinen noktada; hem dünyada hem de ülkemizde kendilerine verilenle yetinmeyen, ufku açık, engin düşünceli kadınlar sayesinde insanlığın daha iyiye ve güzele doğru gittiğine inanıyorum. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk alanlarında fırsat ve olanaklardan yararlanmalarını, daha müreffeh bir Türkiye ve daha güçlü bir ekonomi için kadınlarla erkeklerin el birliğiyle çalışması gerekmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, bize destekleriyle güç veren, yüreklerindeki sevgi ve şefkatini hiçbir zaman bizden esirgemeyen kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü?nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
    -TAMER'İN MESAJI-
    AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, kadın olmanın önemli ve büyük bir değer olduğunu kaydeden AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ''Önemli değerlerimizin temsilcisi, kadınlarımızın toplumun her alanında hak ettikleri gerçek konum ve statüye kavuşmalarını sağlayacak şartları hazırlamak ortak sorumluluğumuzdur. Günümüzde yaşanan bütün demokratik gelişmelere rağmen kadınların yeterince haklarına kavuşup her alanda kendilerini ifade etmelerinde eksiklikler olduğunu düşünüyoruz.Bu açıdan kadınlarımıza pozitif ayrımcılık büyük bir önem ve anlam taşıyor. Bu doğrultuda Ak parti iktidarımızda şimdiye kadar kadınlarımız için bir çok farklı düzenlemeler yapmıştır. Anayasa ve medeni kanunda yapılan birçok yeni düzenlemelerin yanı sıra son olarak yeni iş kanununu çıkarttık. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunu kurduk. Kız ve erkek çocuklarımız için verdiğimiz burslarda kızlarımıza ve yine burslarını da annelerine vermek suretiyle pozitif ayrımcılık yaptık.Yine özürlü kardeşlerimiz için verdiğimiz yardım ücretini annelerine verdik.Yine kadınlarımızın daha çok demokratik haklara kavuşup eğitim imkanlarının daha da iyileştirilmesi için pek çok proje hayata geçti ve yeni çalışmalar artarak devam etmektedir. Çünkü Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım'' dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.