|   | 
  • Acıbadem Hastanesi?nde Engelli Çocuklardan Kutlama


    Acıbadem Hastanesi?nde Engelli Çocuklardan Kutlama
    Acıbadem Kayseri Hastanesi?nde tedavilerini sabırla, azimle ve başarıyla sürdüren Serebral Palsili (spastik çocuklar) çocuklar aileleri, hekimleri ve fizyoterapistleriyle birlikte tedavide kat ettikleri yolu kutladı.

    Çocukların aileleri yaptıkları açıklamada tedavinin hem çocuk hem de aileler için çok sabır gerektirdiğini; ama tedavi sonrasında çocuklarının kat ettiği yola inanamadıklarını söyledi. Tedavi öncesi başını kontrol edemeyen, destekle oturamayan çocuklarının tedavi sonrası bu fiziksel hareketleri çok daha rahat şekilde yapabilmeye başladıklarını ilettiler. Aileler, aynı durumda olan çocukların ebeveynlerine 'çocuğumuz düzelmez diye karamsar olmamalı, mutlaka kısa sürede fizik tedaviye başlamalılar' mesajını verdi.

    Halk dilinde spastik çocuk şeklinde anılan Serebral Palsi, 2000 doğumdan yaklaşık 5 çocukta görülen bir hastalıktır. Spastik bebek belirtileri genellikle 3 yaştan önce ortaya çıkar ve spastik bebekler sıklıkla yuvarlanma, emekleme, oturma, gülümseme ve yürümeyi öğrenme gibi gelişim basamaklarına geç ulaşırlar. Engelli çocuğun doğumu ile aileler ne yapacaklarını, nereye gideceklerini, kime ne söyleyeceklerini, soracaklarını bilemezler ve bocalamaya başlarlar. Bu süreçte ailelerin yapacağı en doğru şey hızlıca çocuklarını tedaviye başlatmak olmalıdır. 

    TEDAVİ SÜRECİ 

    Serebral Palsili çocukların tedavi süreçleri ilgili açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emin Dişli şunları söyledi: ?Serebral palside kas kontrolü ve vücut hareketlerinin kaybının yanı sıra birçok organ sisteminde bozukluklar olabilir. Örneğin çocuğun gözlerinde görme kayıpları, gözlerde kayma-şaşılık, işitme kayıpları, yutma bozuklukları, salya akması, idrar kaçırma, mental fonksiyon bozuklukları da görülebilir. Serebral Palsiyi tamamen iyileştiren bir tedavi yoktur. Ancak çocuğu geliştirecek çok önemli tedaviler ve rehabilitasyon programları vardır. Serebral palsi tedavisinde hastalığın neden olduğu bulgular hafifletilebilir. Çocuğun kendine hakimiyet düzeyi arttırılabilir, bakımı kolaylaştırılabilir. Her hasta için tedavi hedefleri de tedavi seçenekleri de farklıdır. Serebral Palsi tedavisinde uygulanabilecek birçok tedavi yöntemi mevcuttur. Altı çizilecek olan nokta çocuk için o dönemde en uygun ve gerekli olan tedavi seçeneklerinin doğru olarak belirlenmesi ve uygulanmasıdır. Çeşitli ilaç tedavileri, egzersiz ve fizyoterapi yöntemleri, iş ve uğraşı tedavisi, ortez uygulamaları yapılabilir. Ayrıca zorunlu kullanım tedavisi, vücut ağırlığı destekli yürüme bandı eğitimi, transkraniyal doğru akım tedavisi, Nörofeedback (Nörogeribildirim), seri alçılamalar, kinezyo-bantlama gibi yeni tedavi yöntemleri mevcuttur.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.