|   | 
  • AHUDER: Hak ve özgürlüklerde geriye gidiliyor


    AHUDER: Hak ve özgürlüklerde geriye gidiliyor
    Anadolu Hukuk Derneği: Hak ve özgürlüklerde geriye gidiliyor

     Anadolu Hukuk Derneği, medyaya yönelik yapılan darbe girişimleri ile ilgili yaptığı açıklamada ülkede hak ve özgürlüklerde geriye gidişin olduğunu açıkladı.

    Medyaya yönelik yapılan darbe girişimleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Anadolu Hukuk Derneği, ?Son günlerde yaşanan olaylarda hak ve özgürlükler alanında bırakın bir ilerlemeyi aksine bir geriye gidişin olduğunu ve bunun somut örneklerinin yaşandığını üzülerek görmekteyiz. Özgür basına ve basın mensuplarına yönelik yapılan baskı ve sindirme girişimleri aslında tüm toplumun özgürlüğüne karşı yapılmaktadır. Bu yapılanların yargı eliyle yapılmaya çalışılması durumu daha da vahim hale getirmektedir? ifadelerine yer verdi. 

    Dernek, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Anayasada Türkiye Cumhuriyetinin demokratik hukuk devleti ibaresinin yazılı olması gerçekte demokratik bir hukuk devleti olma sonucunu sağlamamaktadır. Asıl olan mevzuatta yazılı olan kavramların fiili hayata geçirilmesidir. Türk demokrasi tarihi sıkıntılı dönemlerden geçerek bazen darbeler ile inkitaya uğrasa da önemli ölçüde mesafeler kat etmiştir. 2011 Anayasa değişikliği ile bu olumlu gelişmelerin artarak devam edeceğine yönelik umutları artırmıştı. Geçen 3 yıllık sürede yaşananlar ve halen yaşanmakta olan olaylar maalesef bu umutların yerini kaygıya bırakmaktadır. Türk Hukuk ve Demokrasi tarihi, son bir yıldır yaşananları ise kara bir leke olarak tarihe not düşecektir. Demokratikleşme, hukukun üstünlüğünün hakim kılınması, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve güven altına alınması yönünde olumlu gelişmeleri hak eden ülkemiz ve insanımız bırakın ilerlemeyi, bu alanlarda hiç de hak etmediği bir biçimde geriye giden bir süreci yaşamaktadır. Maalesef bu tersine gidişin artarak devam ettiği ve hukukun üstünlüğünün yerine üstünlerin hukukunun hakim olmaya başladığı, kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı yerine kuvvetler birliğinin tesis edilmeye çalışıldığı, tek adam rejimine doğru gidildiği, bağımsız yargının siyasallaştırılmaya çalışıldığı günleri yaşamaktayız."

    "KAZANIMLAR BİRER BİRER ORTADAN KAYBOLUYOR"

    Anadolu Hukuk Derneği, uzun ve meşakkatli bir süreçle elde edilen kazanımların birer birer ortadan kalkması ve sürecin bu yönde ilerlemesini kaygı ile izlendiğine işaret ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yaşanan bu gelişmelerin huzur ve barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı olan ülkemizi, endişe verecek boyutlarda ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya doğru götürdüğü yönündeki kaygılarında gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Demokratik Hukuk Devletlerinden beklenen anayasa ile teminat altına alınan düşünce ve kanaat hürriyeti, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetive basın hürriyeti önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve bu hak ve özgürlüklerin alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmalar yapmasıdır. Uluslararası toplum yaşananları kaygı ve şaşkınlıkla izlemektedir. Dünya basın özgürlüğü sıralamasında karnesi hiç de iyi bir durumda olmayan ülkemizin 180 ülke içinde 154 sıradaki yeri sanırız son sıralara gerileyecektir. Yaşanan bu gelişmeleri ülkemiz ve insanlarımız hak etmemektedir, gelişmeler kaygı vericidir. Yetkili ve sorumluları bir an önce ülkenin birlik ve beraberliği ve geleceği açısından sağduyulu olmaya davet ediyoruz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.