|   | 
  • Akciğer kanserinde hedefe yönelik tedavi umudu


    Akciğer kanserinde hedefe yönelik tedavi umudu
    Akciğer kanseri, dünyada en çok öldüren kanser olarak yerini koruyor.

    Uzmanlar, tüm dünyada kanser olgularının yüzde 13-14’ünden ve kanser ölümlerinin yüzde 20’sini oluşturan akciğer kanseri üzerinde duruyor. Son araştırmalara göre genellikle ağız yoluyla verilen ilaçlarla uygulanan hedefe yönelik tedavi, hastalar için umut ışığı oluyor. 

     

    Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü, akciğer kanserinin tedavisiyle ilgili bilgi verdi. Gönüllü, son zamanlarda en umut verici sonuçların genetik şifrelerindeki bozuklukları saptanan akciğer kanserli hastalarda kullanılan ‘hedefe yönelik tedavi’ çalışmalarından geldiğini söyledi. Gönüllü, “Hedefe yönelik tedavi şekli kemoterapiye tamamlayıcı ya da tek başına olarak çoğunlukla ağız yolundan verilen ilaçlarla yapılıyor. Yan etkisi hem daha az hem de kişinin yaşam kalitesinin artmasını sağlayan bu tedavi akciğer kanserli hastalar için umut ışığı.” dedi.

     

    En Büyük Neden Sigara

    Akciğer kanseri gelişiminden yüzde 90 oranında sigaranın sorumlu olduğunu söyleyen Gönüllü, şöyle konuştu: "Sigara içenlerde akciğer kanseri riski içmeyenlerden 24 – 36 kat daha fazladır. Pasif sigara içiminde risk yüzde 3,5’tur. Sigaraya başlama yaşı, sigara içme süresi, içilen sigara sayısı ile tütün ve sigara tipi (filtreli, filtresiz, puro, düşük tar ve nikotin içeriği vb.) akciğer kanseri gelişme riskini etkiler" dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.