|   | 
  • Altın Yükselişini Sürdürecek


    Altın Yükselişini Sürdürecek
    Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, son günlerde altın fiyatlarının artışı ile ilgili olarak, altının yükselişini sürdüreceğini söyledi.

    Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altın fiyatları ile ilgili olarak, ?Altın 2011 yılından bu yana bir düşüş krizine girmişti. Biz 2013 yılında altının yükseleceğini öngörmüştük. Çünkü altın hala güvenli liman özelliğini koruyor. 2014 yılının altının yılı olacağını söylüyorduk. Çünkü dünyada hala sorunlar bitmiş değil. Dünyanın merkezi hala sorunlarla dolu. Bugün Amerika?daki verilere endekslenmiş olan altın yükselişini sürdürecektir. Son günlerde Kırım?da yaşanan olaylar da altının yükselişine bir etkendir. Altın güvenli liman özelliğini kaybetmemiştir. Yatırımcılarımız yine altına yönelebilirler? diye konuştu.
    Türkiye?deki ekonomik ve siyasi durumun altın fiyatını etkilediğini belirterek, "Döviz fiyatlarından etkilenen altının dışarıda fiyatı düşse bile dövize endeksle olarak altın fiyatı artabilir. Türkiye?de genel olarak ekonomiyi etkileyen faktörlerin yüzde 70?i dışarıdaki olaylardır. Önümüzde yerel seçiler var. Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı ve ondan sonra da genel seçimler var. Bunlar da tabi altını etkileyen faktörler olacaktır? dedi.
    Faizlerdeki artışın herkesi olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Gülsoy, "Çünkü bu faiz oranlarının yükselmesi demek yatırımların biraz düşmesi, enflasyonun yükselmesi demektir. Onun için faiz oranları altına da etki ediyor. Şu anda da piyasalarda bir durgunluk söz konusu. Bu durgunluk söz konusu da hem faizlerin yükselmesi hem de şu anda seçimlerin olması piyasalarda şuan bir sakinlik söz konusu. İnşallah yerel seçimlerden sonra piyasalar biraz daha canlanır diye düşünüyoruz. İnşallah bunları da aşacağız? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.