|   | 
  • ARTIK KEFENİNDE SETİ VAR


    ARTIK KEFENİNDE SETİ VAR
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında Türk Sanat Müziği Öğretim Görevlisi ve Erciyes Kar Kaplanı olan, Hasşerbetci Hac-Umre Malzemeleri Toptan ve Perakende Satış Mağazası Genel Müdürü Şeref Hasşerbetci, kefen kullanımında dikkat edilmesi...

     Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında Türk Sanat Müziği Öğretim Görevlisi ve Erciyes Kar Kaplanı olan, Hasşerbetci Hac-Umre Malzemeleri Toptan ve Perakende Satış Mağazası Genel Müdürü Şeref Hasşerbetci, kefen kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

    Kefen setinde 8-9 çeşit malzeme olması gerektiğine değinen Hasşerbetci, "Eskiden kefenle birlikte gereken eşyalar ayrı ayrı alınırdı. Şimdi biz gereken her şeyi hazırlıyoruz. Hazır vaziyette erkek ve kadın kefen seti ayrı olmak kaydıyla hazırlıyoruz. Kullanıma hazır hale getiriyoruz." dedi.

    Bayan ve erkek kefenlerinde farklılıkların olduğunu belirten Hasşerbetci, "Bayan ve erkek kefenlerinde farklılıklar mevcuttur. 6 metreye 14 metre erkek kefeni, 7 metreye 14 metrede kadın kefeni olur. Kadın kefenini bir metre fazla kesmek gerekir." ifadelerini kullandı.

    Kefende zengin fakir ayrımı olmadığını söyleyen Hasşerbetçi, "Kefende zengin de fakir de aynı şeyi kullanır. Genelde herkes için aynı kalite kefen kullanılır." şeklinde konuştu.

    Hasşerbetçi kefen setinde bulunanları ise şöyle sıraladı: "Kefen setinde, kefen bezi, kafurun, esans, havlu, eldiven, pamuk, sünger, sabun gibi eşyalar bulunur." 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.