|   | 
  • Atatürk'ün evinden Soma'ya toprak


    Atatürk'ün evinden Soma'ya toprak
    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprağı maden faciasının yaşandığı Soma'ya getirdi.Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma...

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprağı maden faciasının yaşandığı Soma'ya getirdi.

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesi'nde düzenlenen törene Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve yönetimi, Soma Şubesi Başkanı Mehmet Akın, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

    Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, yaptığı konuşmada, 1997'den bu yana kesintisiz olarak İpsala'da teslim aldıkları toprağı, devlet töreni ile Samsun'da valiye teslim ettiklerini; bu sene Batı Trakya Derneği Soma Şubesi ile alınan ortak karar ile Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle Soma'ya teslim edilmesi kararını aldıklarını ifade etti. Mustafaoğlu, şöyle dedi:

    "Amacımız bugün burada yaraları deşmek değil, maden şehitlerinin kalbimizde olduğunu, her zaman da olacağını göstermek. Bu facia sonrasında Soma ağladı, Türkiye ağladı, tüm dünya ağladı. Büyük Türk milletinin önemli parçalarından biri olarak, o günlerde hakikaten bir Kayserili, Samsunlu gibi eminim ki Batı Trakya dışında Türk dünyasının bütün evlatları da ağladı. Ateş düştüğü yeri yakmakla birlikte oralarda bu canların hissedilmesi, hemen ardından Türkye'deki kampanyalarla birlikte Batı Trakya'da da kampanyaların yapılması, dayanışma buna denir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu programla kendisini de anmak istedik. Bu toprağın, özellikle Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki evden getirilmiş olması bu törene ayrı bir anlam katıyor. Dolayısıyla bu törende biz, dış Türklerin bir parçası olarak burada olduğumuzu bir kez daha Türk kamuoyunun gündemine sunmak ve bunu burada kurulacak köşe ile de perçinlemek istiyoruz."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.