|   | 
  • Bakan Kurum: 'Biz Salda'ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladı


    Bakan Kurum: 'Biz Salda'ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladı
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kimi yerlerde olduğu gibi Salda Gölü'nün belli bir noktasında da mevsimsel sebeplerle su çekilmesi yaşandığını belirterek, “Salda’da çöp yığınları varken, kumsalda araçlar gezerken ortada olmayanlar, biz Salda’ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladılar” dedi.

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli projeler, kuyu sondajları ve sulama göletleri nedeniyle Salda Gölü'nün bataklığa dönüştüğü iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Salda Gölü'nü koruma bölgesi ilan ederek kaçak yapıları yıktıklarını, çöpleri ve konteynerleri kaldırdıklarını belirten Bakan Kurum, beyaz kumları korumak amacıyla araç girişlerini engelleyip ziyaretçi sınırlaması getirdiklerini hatırlattı. Paylaşımında, “Salda'da çöp yığınları varken, kumsalda araçlar gezerken ortada olmayanlar; biz Salda'ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladılar” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, Türkiye'nin bazı yerlerinde olduğu gibi Salda Gölü'nün koruma alanı içinde olmayan belli noktalarında mevsimsel nedenlerle gerçekleşen su çekilmesi olduğunu ve bunun insan kaynaklı olmadığını vurguladı. “Doğamızı korumayı ve çevremize sahip çıkmayı sözüm ona çevrecilerden öğrenecek değiliz. Göz bebeğimiz Salda Gölü'müzü korumayı dün olduğu gibi yarın da sürdüreceğiz” diyen Kurum, paylaşımında #SaldaHepGüzelKalacak etiketini kullandı. Kurum paylaşımını, “Salda'mız yine çok güzel; yarınlarımıza, çocuklarımıza en güzel haliyle bırakacağız” ifadeleri ile tamamladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.