|   | 
  • Bayram tatlısı: Kıvrım


    Bayram tatlısı: Kıvrım
    Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla ev hanımları geleneksel Maraş kıvrım tatlısı yapıyor.

    Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da Ramazan Bayramı öncesinde tatlı telaş başladı. Yöre halkı, bayram sofralarını süsleyecek geleneksel lezzetleri hazırlamak için mutfaklara girdi. Kadınlar, özellikle bayramlarda misafirlere ikram edilen "Kıvrım" ya da diğer adıyla "Büzme' olarak bilinen tatlıyı yaparak geleneklerini sürdürmeye çalışıyor. Şehrin köklü mutfak kültürünü unutturmayan yöre halkı bayrama tatlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.
     
     
    Kıvrım tatlısının Maraş mutfağındaki önemine değinen ev hanımı Aliye Karageçen, "Annelerimiz çok yapardı. Ailece toplanır, birlikte açarlardı. Biz de onlardan öğrendik, şimdi biz yapıyoruz" dedi.
     
     
    Tatlı yapımının detaylarını anlatan Karageçen, "Hamuruna yumurta, süt, sıvı yağ ve tereyağı ekleyerek yoğuruyoruz. Dinlendirdikten sonra küçük bezelere ayırıp incecik açıyoruz. Ardından oklavaya sarıp kıvırarak şekil veriyoruz. İçine ceviz koyup üzerine de tereyağı ya da zeytinyağı gezdiriyoruz. Piştikten sonra şerbetini döküp fıstık tozuyla süslüyoruz. Her bayram yapıyoruz. Misafirlerimize, çocuklarımıza ikram ediyoruz. Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.