|   | 
  • Bedelliye sevinenler de var üzülenler de


    Bedelliye sevinenler de var üzülenler de
    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bedelli askerliğe karşı olduklarını söyledi.

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bedelli askerliğe karşı olduklarını söyledi. Daha önce çıkarılan bedelliden elde edilen gelirle, illerde şehit aileleri ve gazilerinin kullanacağı uyum tesisleri yapılacağı sözünün verildiğini belirten Yavuz, ancak bu sözün tutulmadığını kaydetti.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun partisinin grup toplantısında açıkladığı bedelli askerlikle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bedelliye sevinenler de var üzülenler de. 3 yıl önce bedelli askerlik çıkarıldığını anımsatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, ?Fazla bir süre geçmeden ikinci bedellinin çıkarılmasına ne ihtiyaç vardı?? diye sordu. Şehit aileleri ve gazileri olarak her Türk gencinin askerliğini yapması gerektiğini düşündüklerini belirten Yavuz, bedelli askerliğe karşı olduklarını ifade etti. Kendisi de terör gazisi olan Yavuz, ?Fazla bir süre geçmeden ikinci bedellinin çıkarılmasından fazlasıyla rahatsızız. Zenginlerin çocukları bedelini ödeyerek askere gitmeyecek, fakir çocukları bu vatan için bedel ödeyecek. Gencecik evladımızı bu vatana şehit vermişsek bizim suçumuz ne? Biz vatan için elimizi, kolumuzu, ayağımızı, gözümüzü vermişsek her Türk gencinin de bu vatana hizmetini etmesini istiyoruz.? şeklinde tepkisini dile getirdi. 

    "VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, daha önce bedelli askerlik çıkartılırken şehit aileleri ve gazilere verilen sözlerin tutulmadığını iddia etti. Bedelli askerlikten elde edilen gelirlerin bir kısmının şehit ailelerine verileceği ve her ilde şehit aileleri ve gazilerinin kullanacağı uyum tesisleri yapılacağı sözünün verildiğin anımsatan Yavuz, ?Şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Bazı yerlere şehitlik yapılacağı söylendi. Şehitliğin gaziliğin hassasiyetini ve milli duygularımızı ön plana çıkaracak tesislerin yapılmasından hiçbir zaman rahatsız değiliz. Bedelliden elde edilen paralar buralara aktarılsın. Ama şehit aileleri ve gazilerin kullanması için her ile tesis de istiyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını talep ediyoruz.? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.