|   | 
  • Boydak'ın hızlı tren isyanı


    Boydak'ın hızlı tren isyanı
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, hızlı tren konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hızlı treni 'Seçim Propagandası' olarak nitelendiren Boydak, birinci ağızların yaptığı açıklamaların ise doğru çıkmadığını ifade etti. Boydak, 'Hızlı tren yapılmaz ise Kayseri sınıfta kalır' dedi.

    Kayseri'nin rakip kentlerle kıyaslanarak ihracat rakamlarının düşüklüğü, katma değerli ürün üretememe gibi konulara getirilen eleştirileri cevaplayan Boydak, "Büyük hedefler koyarak yarı yolda kendimizi nefessiz bırakmamalıyız" değerlendirmesinde bulundu. 

     

    Mustafa Boydak, bir gazetede yayımlanan röportajında, bir şehrin yıldızlaşmasının o şehre ulaşımın kolay olmasıyla sağlanabileceğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

     

    "Kayseri'nin en temel sorunu yüksek hızlı tren projelendirmesine dahil olmaması. Seçim propagandası yapıldı, birinci ağızdan açıklamalar yapıldı, aldırdık, projesi çizildi denildi ama doğru çıkmadı. Yüksek hızlı tren projesi yapılmaz ise Kayseri sınıfta kalır, cazibesini kaybeder. Bir şehrin yıldızlaşmasının en temeli o şehre ulaşımın kolay olmasında geçer. Karayolları altyapısı fena sayılmaz, ama çift geçişli yollar Ankara yolu dahil olmak üzere bakımsız, yapılıyor bir daha yapılıyor, Kayseri'den doğuya gidildiğinde sıkıntı daha da artıyor. yok. Bu çift yolların adam akıllı elden geçirilip, sürekli güncel olması gerekiyor. Kayseri havaalanamız bugün güzel, imkanları var ama şehrin potansiyeli yüksek, yolcu kapasitesi yüzde 40-50 artsa mevcut havaalanımızın cevap vermesi zor. Ya askeri alanda genişleme yapılması ya da vakit geçmeden yeni bir havaalanı projesinin gündeme alınması gerekiyor. Üstünde özellikle durduğumuz konu yüksek hızlı tren. Yüksek hızlı trenin muhakkak Kayseri'den geçmesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde seçimler geliyor. Bizler bu konun üzerinde duracağız.

     

    İktidara Kayseri çok ciddi destek vermiş bir kent. Bu projenin Kayseri'den geçmesinin matematiği de yanlış değil." 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.