|   | 
  • Bu Ülke Kolay Elde Edilmedi


    Bu Ülke Kolay Elde Edilmedi
    Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, gençlere ecdadımızın Çanakkale Zaferi'ni hangi fedakarlıklarla elde ettiklerini anlatan bir konferans verdi.

    18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi konferans salonunda gençlere hitabeden Tuzcuoğlu, Bu ülkenin kolay kazanılmadığını ifade ederek Çanakkale'nin büyük yokluklar içinde mücadele eden bir milletin inancı ve imanıyla kazandığı bir zafer olduğuna vurgu yaptı.
    BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Çanakkale Savaşı'na gelmeden önce o dönemde Osmanlı'nın içinde bulunduğu durumu anlattı. 1. Dünya Savaşı'nın nasıl başladığı hakkında bilgiler veren ve Osmanlı'nın Almanya ile nasıl yakınlaşarak girdiklerini anlatan Tuzcuoğlu, "Müttefikler dediler ki, 'Biz Çanakkale'den geçersek önümüzde hiçbir şey kalmıyor. İstanbul'u çok rahat ablukaya alırız ve Osmanlı saf dışı kalır. İstanbul'u ele geçirdikten sonra Türkleri Anadolu'dan kovarız. Avusturya ve Almanlar ile doğuda savaşan Ruslara silah, mühimmat ve para yardımı yaparız. Böylece,doğudan Ruslar vasıtasıyla Avusturya ve Almanları sıkıştırmaya devam ederiz.' Ancak savaş bekledikleri gibi gelişmedi" dedi.
    "ÇANAKKALE SAVAŞI'NDA 250 BİN ŞEHİT VERDİK"
    Müttefik İngiliz Bahriye Nazırı Winston Churchill'in Türklerin gırtlağının bu boğaz olduğunu düşündüğünü ve Osmanlı'nın o dönemde savaşa hazır olmadığını belirten Refik Tuzcuoğlu, harbin gidişatını Nusret Mayın Gemisi'nin döşediği 26 mayının değiştirdiğini söyledi. Çanakkale Savaşı'nın yapıldığı bölgeyi ve düşman kuvvetlerinin nerden ve nasıl geldiğini görsellerle anlatan Tuzcuoğlu, tabyalardaki toplarla yapılan yoğun atış ve döşenen mayınlarla çok sayıda düşman gemisinin batırıldığını ve düşman kuvvetlerinin 18 Mart'ta geri çekilmek durumunda kalmasıyla büyük bir zafer elde edildiğini belirtti. Deniz zaferinin ardından kara harbinin başladığını ifade eden Tuzcuoğlu, kara harbinde asıl büyük güçlerin Rumeli'ye çıkarma yaptıklarını söyledi. Savaşı anlatırken Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş ve bölüğü, Avusturalya'daki Kahramanmaraşlı iki şehit gibi kahramanlıklardan da bahseden Refik Tuzcuoğlu, 250 bin şehit verildiğini dile getirdi.
    "ŞEHİTLERİMİZİN YOKLUKLARINI BU ÜLKE 50-60 SENE ÇEKTİ"
    Çanakkale'de verilen şehitlerin büyük çoğunluğunun okumuş insanlar olduğunu ve İstanbul'daki birçok medrese ve üniversitede okuyacak gencimizin kalmadığını vurgulayan BEF Genel Koordinatörü Tuzcuoğlu, "Verdiğimiz şehitlerimizin yokluklarını bu ülke 50-60 sene çekti. Üzerinde yaşamış olduğumuz bu topraklar kolaylıkla elde edilmiş topraklar değil. Ecdadımızın çok büyük fedakarlıklarla bizlere miras bıraktıkları yerler. Bunun hiçbir zaman unutulmaması lazım" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.