|   | 
  • ÇALAR SAATLE UYANMAK DAHA SAĞLIKLI!


    ÇALAR SAATLE UYANMAK DAHA SAĞLIKLI!
    Kayseri'de saatçilik yapan Ahmet Oğuzsağırcı, cep telefonuyla uyanmak, çalar saatli alarmlarla uyanmaktan daha sağlıklı olduğunu söyledi.

     Kayseri'de 25 yıldır saatçilik yapan Ahmet Oğuzsağırcı, Cep telefonu alarmıyla uyanmak yerine, çalar saatli alarmlarla uyanmanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.

    Ahmet Oğuzsağırcı, saatçilik mesleğinin bugünkü durumunu anlattı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu gelişimin insanlar tarafından hızlı tüketimi birçok meslek gibi saatçilik mesleğini de yıprattığını ifade etti. Oğuzsağırcı, "Liseyi bitirdikten sonra aktif olarak çalışmaya başladım bu meslekte. Yaklaşık olarak 25 yıldır bu mesleğin içindeyim. Maalesef cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla masa saati kullanımı azaldı. Hatta kol saati kullanımı da azaldı. Masa saatleri aslında kullanımı çok daha sağlıklı, insana zarar vermeyecek şekilde dizayn edilmiştir" şeklinde konuştu.

    Cep telefonlarının insan sağlığı açısından da zararlı olduğunu kaydeden Oğuzsağırcı, masa saatleri kullanmanın daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Cep telefonu ve teknolojinin ilerlemesinden sonra, insan sağlığının geri planda kaldığını belirten Oğuzsağırcı, satışların eskiye oranla düştüğünü dile getirdi.

    Oğuzsağırcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Bugün birçok bilimsel açıklamalar da cep telefonlarının özellikle yatak odaların da bulundurulmasının insan sağlığı açısından, rahat uyku açısından sakıncalı olduğu ifade edilmiştir. Ama birçok vatandaşımız, bunu bilmediği için, cep telefonlarıyla uyanmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak da kendi sağlıklarını tehlikeye atmış oluyorlar. Halbuki masa saati kullansalar, sağlıklarını tehlikeye atmadıkları gibi, daha rahat ve verimli bir hayat sürecekler. Cep telefonları çıktıktan sonra, satışlar epeyce düştü. Sabah namaza uyanmak isteyenler, ramazan ayında sahurda da kullanmak isteyenler çalar saatleri tercih ediyorlar. Bilinçli tüketici olarak, cep telefonlarının zararlarını bilenler, masa saatlerini tercih ediyorlar."

    Masa saatlerinin kalitesine göre fiyatının değiştiğini ve fiyatların 10-50 TL arasında olduğunu sözlerine ekledi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.