|   | 
  • ÇALINTI ARACI TESCİL EDEN İDARE SUÇLU BULUNDU


    ÇALINTI ARACI TESCİL EDEN İDARE SUÇLU BULUNDU
    Kayseri'de çalıntı olduğu için polis tarafından arabasına el konulan vatandaş, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı.

     Kayseri'de çalıntı olduğu için polis tarafından arabasına el konulan vatandaş, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı. Çalıntı aracın tescilini yapan idareyi suçlu bulan mahkeme, aracın satış bedelinin davacıya ödenmesine hükmetti.

    Pazarlamacılık yapan Hayrettin Olçar, Mayıs 2007'de noter satış senediyle 1993 model bir araç satın aldı. Yürütülmekte olan bir tahkikata bağlı olarak yapılan incelemede aracın Bulgaristan'da çalındıktan sonra Türkiye'ye sokulduğu ve şase ile motor numarasının sahte belgelerle değiştirildiği anlaşıldı. Türkiye içinde 5 defa el değiştiren araca 26 Ağustos 2009 tarihinde polis tarafından el konuldu. Aracı alırken bütün yasal sorgularını yaptırdığını belirten Hayrettin Olçar ise mağdur olduğunu ilgili birimlere anlatmaya çalışsa da başarılı olamadı. Önce mahkemede suç çetesiyle ilgisinin olmadığını ispatlayan Olçar, daha sonra tazminat davası açmak için araştırma içine girdi.

    Bu sırada medyada çıkan Mustafa Murat Savaş'ın avukatlığını üstlendiği benzer bir davanın kazanıldığı haberini okuyan Olçar, hemen hukuk mücadelesi başlattı. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Av. Savaş ile telefonda görüşen Olçar, avukatı kanalıyla İçişleri Bakanlığı aleyhine zararın karşılanması talebiyle dava açtı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından görülen dava Olçar lehine sonuçlandı. Mahkeme, çalıntı aracın trafiğe ilk tescilini yapan idarenin üzerine düşen dikkat ve özeni göstermeyerek hizmet kusuru işlediğine hükmetti. Ayrıca noter senedi ile satın alınan araca ödenen 10 bin 700 lira bedelin de yasal faiziyle birlikte davacı Hayrettin Olçar'a ödenmesine karar verdi.

    Bütün yasal sorumlulukları yerine getirerek aldığı araca el konulmasına üzüldüğünü anlatan Olçar, mağdur edildiğini söyledi. Adaletin yerini bulduğunu belirten Olçar, "Sonuçtan memnunum. Avukatım Mustafa Murat Savaş'a ve mahkemeye teşekkür ediyorum" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.