|   | 
  • ÇALIŞMA HAYATINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ


    ÇALIŞMA HAYATINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
    Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, ?Çalışma Hayatında İşin Yürütümü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Teftişinde Yeni Yaklaşımlar? konulu seminer düzenlendi.

     Kayseri Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen seminere, İş Teftiş Kurulu Grup Başkanı Erol Güner, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Oğuzönder, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Miraboğlu, İş Teftiş kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan, İş Teftiş Kurulu Grup Başkanı Erol Güner, ?Kayseri bizim için çok önemli bir il. İş teftişinin görevi çalışma mevzuatının uygulanıp uygulanmadığının denetlemektir. Bunu iş müfettişleri yapıyor. Tabi iş teftişinde yeni yaklaşımlar uygulanıyor. Bunlar nedir? Bilgilendirme, bilinçlendirme, eğitime önem verme ve sonuçta teftişten edinilen bilgileri yerine getirmek. İş teftişinde başarı sağlam için tarafların katkı sağlaması gerekiyor? diye konuştu.
    Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Oğuzönder ise, ?İşçi ve işveren arasında süren ilişkiler ekonomik büyümemiz açısından çok önemlidir. Çalışanlarımızı geliştirmek, verimliliğin ve kalitenin artmasını sağlar. Bununla birlikte sanayicileri zor durumda bırakan kayıt dışının önlenmesi, istihdama katkı sağlayan işverenlerin korunması içinde çalışma hayatımızın izlenmesi ve denetlenmesini gerekli kılmaktadır? şeklinde konuştu.
    Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Miraboğlu?da, ?Özellikle birkaç asırdır, önce tarım toplumundan sanayi toplumuna geçilmiş daha sonra yüksek teknolojinin gelişimi ve etkisiyle mal ve hizmet üretiminde büyük bir değişim sürecine girilmiştir. Ancak bu yüksek teknolojiye rağmen, insan ve iş gücü unsuru belki şekil nitelik geliştirmiş fakat önemli bir üretim faktörü ve maliyeti olmaya devam etmiştir. Hal böyleyken iş sağlığı ve güvenliği önemli olmaya devam edecektir? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.