|   | 
  • CEKET MESELESİ


    CEKET MESELESİ
    Spor Yazarı Ömer BELEK, Fanatik Sporda Adadolu ekine Kayserispor'da ikinci yarı oluşan performans düşüşü ve sebeplerini, yönetim, teknik heyet ve oyuncuların ligin son dört haftasında dikkat etmesi gereken unsurları değerlendirdi.

    Nice dağ yarattın

    Nice kış ettin

    Bir derdimi

    Bin bir derde eş ettin

    Bazen sıcaklattın

    Bazen üşüttün

    Erciyes’in karına mı yanayım

    Âşık Ali Nurşani ustanın türküsünü dinlerken bir anda içimden şöyle geçti.

    Erciyes’in karına mı yanayım.

    Kayserispor’un haline mi yanayım.

    Hâlbuki lig ne güzel başlamıştı. Alınan galibiyetler kazanılan puanlar hepimizi mutlu etmişti. İş bilen yönetim, ne yaptığını bilen idari kadro hepimizin beklentisini yükseltmişti. Artık dilimizde Avrupa türküleri tekrarlanıyor. Puan cetveli keyif veriyor. Futboldan tat alıyorduk. Rüyalar aleminde ne kadar da mutluyduk. Yıllar önce seyrettiğim bir filmin son sahnesinde bütün seyircilerin asılmaz ki dediği orta yaşlı adam idam edilince film şu cümleyle bitiyordu. ‘’Hayaller ne kadar güzel olursa olsun gerçekler daima daha acıdır.’’

    2.yarıyla birlikte kaybedilen puanlar bizi hedeften uzaklaştırıyordu. Ama şansımız hala devam ediyordu. Çünkü rakibimiz olan takımlar Trabzonspor, Göztepe, Sivasspor’da puanlar kaybediyor ümidimizin devam etmesini sağlıyordu.

    Bulunduğumuz bu süreçte 2. Yarı ile birlikte takımın formu düşmüş gol yeme alışkanlığımız artmış basit hatalarımız çok canımızı yakmıştı. Teknik direktörümüz ilk 8’e giremezsem ceketimi alır giderim derken biz kendi kendimize ilk 8’mi diyorduk. Çünkü Avrupa kupalarını hedeflerken Kapıkule sınırımız olmuştu. Sumudica şakacı bir kişilik ama bu sözü gerçekti. Çok ağrımıza gitmişti. Takım her hafta cepten yiyor. Futbolcular sorumluluktan kaçıyor, bizlerde bu hakemlerde nereye kadar diyorduk.

    Yine aynı türkü

    Erciyes’in karına mı yanayım

    Kayserispor ‘ un haline mi yanayım.

    Son 4 haftaya girilirken Sumudica takımda oluşan klikleri bitirmeli. Kişisel değil takım oyunu ön plana çıkmalı. Sadece Ryan Mendes’in getirdiği toplar artık yetmiyor. Deniz Türüç sürekli kendi ekseninde dönüyor, artık topu paylaşmayı bilmeli. Orta sahada Badji tek başına yetmiyor, Şamil veya Espinoza yardımcı olmalı. Takım aktif futbol oynamalı mücadele gücü yüksek rakibe teslim olmayan inançtı bir karaktere tekrar bürünmeliyiz. Sumudica maç başlar başlamaz itirazlara başlıyor kendine ayrılan bölgeyi sürekli ihlal ediyor her karara itiraz ediyor. Sonuçta futbolcuları suçluyor. Bu alışkanlığını terk etmeli ve heyecanını futbolculara olumlu yansıtmalı.

    Sumudica ’nın ceket olayını aktarırken aklıma Kayseri ‘de sıkça kullanılan şu örnek geldi. Baba oğluna şöyle seslenir: Oğlum ceketi satar seni yine okuturum der. Bizlerde Başkanımız Erol Bedir ‘ den ceketi satar bu takımı Avrupa kupalarına gönderirim demesini bekliyoruz. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.