|   | 
  • Çocuklara harçlık yerine beslenme çantası hazırlayın


    Çocuklara harçlık yerine beslenme çantası hazırlayın
    Diyetisyen Elanur Yılmaz, okulların başlaması ile birlikte çocukların beslenmesine daha büyük önem gösterilmesini tavsiye ediyor.

     
    Okulların başlaması ile birlikte çocukların beslenmesine daha büyük önem gösterilmesini tavsiye eden Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Çocukların sağlıklı olarak okula devam etmeleri, dengeli ve yeterli beslenmeleri için okula giden bir çocuğa harçlık verme yerine beslenme çantası hazırlayın." uyarısında bulundu.

    Çocukluk çağında büyüme ve gelişme sürecinin devam ettiğini belirten Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Bu yüzden enerji ve besin öğeleri gereksinimleri fazladır. Ayrıca okulda hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma süreci devam etmektedir. Çocuğun bu dönem de ki beslenme alışkanlığı yetişkinlikte ki beslenme alışkanlıklarının belirlenmesinde ve ilerideki şeker hastalığı, kalp hastalığı gibi kronik hastalık risklerinin oluşumunda da etkindir. Bu yüzden okula devam eden çocukların beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli, neyi ne kadar yemesi gerektiği çocuğa açıklanmalıdır." dedi.

    Harçlık yerine beslenme çantası
    "Çocuğunuza harçlıklar yerine beslenme çantası hazırlayınız çünkü kantinlerden alınacak abur-cuburlar hem sağlıksızdır hem de obeziteyi tetikleyicidir." uyarısı yapan Yılmaz, "Beslenme çantalarına ?tam buğday sandviç ekmeği ile yapılmış peynirli/tavuklu sandviçler + süt/ayran + meyve? tarzında daha düşük kalorili ve vitamin mineral yönünden zengin dengeli bir öğün hazırlamalısınız." tavsiyesinde bulundu. Yılmaz, şayet okulda yemek veriliyorsa okul yönetiminden mönülerin istenmesini, evdeki yemeklerin de okuldaki yemediklerini tamamlayacak şekilde organize edilmesini önerdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.