Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''3. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı'' başladı.Çalıştayın...
Türkiye Belediyeler Birliği ile Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''3. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı'' başladı.
Çalıştayın açılışında düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, 30 Mart 2014'te yapılacak Yerel Seçimlerin ardından Türkiye'nin 14 yeni büyükşehire kavuşacağını böylece Türkiye topraklarının yüzde 93'ünün Büyükşehir sınırları içerisine gireceğini ve nüfusun yüzde 76'sının da Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayacağını bildirdi. Güngör, Bu tablo karşısında coğrafi bilgiler büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte bu bilgilerin bir sisteme dahil edilmesi de bizler için çok önemli. Bu çalıştayların ilki Kocaeli Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılmıştı. Deneyimli Büyükşehirlerin tecrübelerini yeni oluşacak Büyükşehirlerle paylaşmalarına Birlik olarak aracılık yapacağız. Birlik olarak önümüzdeki süreçte belediyelerin karşılaştığı ortak sorunların çözümü için yardımcı olacağız. Bilgi sistemleri konusunda güvenlik açığı hala ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bilgi sistemlerine harici bir saldırıyı nasıl önleyeceğiz? Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor'' dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Kayseri'deki üniversitelerin ilgili bölümlerinde Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda dersler verilmeye başlandığını kaydetti. Altıntuğ, toplantıda faydalı sonuçlar çıkacağını ümit ettiğini de sözlerine ekledi.
Kocaeli Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu da Coğrafi Bilgi Sistemleri çalıştaylarının üçüncüsünün Kayseri'de yapıldığını, ilkinin 2012 yılında Kocaeli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini, 2013 yılında ise Bursa'da yapıldığını hatırlatarak, ''Yerel seçimlere 3 ay gibi bir süre kalmışken böyle bir toplantının yapılmasını önemsiyorum. Çünkü böyle bir toplantı, belediyecilik hizmetlerindeki sistemleşmeyi de gösteriyor. Ülke kaynaklarının ekonomik ve etkin kullanılması adına önemli bir toplantı'' ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Bayraktar ise Coğrafi Veri Portalı'nı tamamladıklarını, testlerinin yapıldığını ve yakın bir zamanda bütün ilgililerin kullanımına açacaklarını bildirdi.
Türkiye'nin coğrafi yapısının ve özellikle 30 Mart'tan sonra şekillenecek yeni şeklinin ele alınacağı 3 gün sürecek çalıştayda, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları ile belediye temsilcileri, kurumlarının bu konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ortak çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusundaki önerilerini dile getirecekler.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.