|   | 
  • Dershaneden Memnunum, Bu Hakkımı Nasıl Engellersiniz?


    Dershaneden Memnunum, Bu Hakkımı Nasıl Engellersiniz?
    Bir öğrenci Velisi dün Bakan Nabi Avcı'ya, "Dershaneden memnunum, bu hakkım neden engelleniyor, nasıl engellersiniz?" diye sordu. Bakan cevap veremedi.

     Dershanelerin kapatılması konusu yaklaşık 2 haftadır gündemin en önemli konuları arasında.

    O kadar çok şey söylendi ki.Dershanecilerin kanun zoruyla kapatılmaya karşı çıkması, devletin özel teşebbüs hürriyetini ihlal ettiği, kapatmanın hukuka aykırı olduğu, dershanelerin mevcut eğitim sisteminin bir sebebi değil sonucu olduğu, ihtiyaçtan ortaya çıktığı vs...

    Cumhurbaşkanı'dan Meclis Başkanı'na, Milletvekillerinden dershanecilere, öğrencilere herkes konuştu ama dün bir öğrenci velisi ile dershaneleri kapatmayı "savunmaya çalışan" Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı arasındaki diyalog, aslında bütün bu konuşmaların özeti gibi...

    Hükümete yakınlığı ile bilinen düşünce kuruluşu SETA'da (Toplantının orda olması da çok anlamlı. Çünkü birkaç gün önce SETA'nın dershanelerin neden kapatılamayacağına ilişkin rapor basına yansımıştı) Bakan Nabi Avcı, dershanelerin kapatılması konusunda bir toplantıya katıldı.

    Vatan'ın haberine göre orada bulunan bir öğrenci Velisi ile Bakan Nabi Avcı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

    "Dershaneleri kapatacağız, özel okul yapacağız, açık lise yapacağız" diyen Bakan Nabi Avcı'ya öğrenci velisi demokratik bir ülkede son iki haftadaki tartışmaları özetleyen şu soruyu sordu:

    SİZ BENİM HAKKIMI NASIL ENGELLERSİNİZ?

    "Çocuğumun halk eğitim merkezlerinde, açık liselerde eğitim almasını istemiyorum. Dershaneden memnunum, bu hakkım neden engelleniyor, nasıl engellersiniz?"

    Bakan Nabi Avcı ise bu soruya "Çocuğunuzun bu nitelikte eğitim almasını sağlamak için etüt eğitim merkezlerini muhafaza ediyoruz."

    Evet aslında bu diyalog son iki haftadaki bütün tartışmaların özeti. Türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülke. Neye nasıl karar vereceğimizi devlete mi soracağız? Ve bir öğrenci velisi bu duruma isyan edip "Ben çocuğumu dershaneye göndermek istiyorum, size ne?, Nasıl karışırsınız, nasıl engellersiniz" diyor...

    Öyle değil mi? İster dershaneye gönderir, ister göndermez. Kim ne karışır? Aslında mesele bu kadar basit



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.