|   | 
  • Dev göl buz pistine döndü


    Dev göl buz pistine döndü
    Şırnak'ta bulunan doğal göl bahar aylarında bile buz pistine döndü. 3 bin rakımdaki göl soğuk havaların etkisiyle 7 ay buz pistine dönüşüyor.

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Yeşilöz köyü Faraşin yaylasında bulunan 3 bin rakımlı Çalyan Gölü yılın her vakti ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu yıl yolların açılmasıyla beraber 2023 sezonu açıldı. Hakkari, Van ve Şırnak üçgeninde bulunan doğal göl etrafı karla kaplı ve etrafı ise buz pistine dönmüş durumda. Yüzen adalar gibi buz kütleleri baharın gelişiyle beraber yavaş yavaş erimeye başlıyor. Beytüşşebap ilçe özel idare ekipleriyle beraber haber takibi için giden muhabirler 3 bin rakımlı Çalyan Gölünün buz pistine döndüğünü kayıt altına aldı. İrfan Cin, "Aylardır etkili olan kar yağışı sonrası yüksek rakımda bulunan gölün hala buz olduğunu gördük. Çok güzel bir doğası var. Herkes buraya geliyor. Herkesi davet ediyoruz'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.