|   | 
  • DOĞALGAZDA KARTLI SİSTEME GEÇİŞ ÖNERİSİ


    DOĞALGAZDA KARTLI SİSTEME GEÇİŞ ÖNERİSİ
    Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, düzenlenen istişare toplantısında doğalgazda kartlı sisteme geçiş önerisinde bulundu.

     Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, düzenlenen istişare toplantısında doğalgazda kartlı sisteme geçiş önerisinde bulundu.

    Özel bir restoranda düzenlenen toplantıda doğalgaz sektörü masaya yatırıldı. Doğalgaz sektöründe çalışan üyeler ile düzenlenilen toplantıda sektörün içerisinde bulunduğu durum değerlendirildi.

    Toplantıda bir açıklama yapan MMO Kayseri Şube Başkanı Mustafa Özkan, "Geçmiş yıllarda yapılan abonelik uygulamaları, sayaç ve regülatör montajları başta olmak üzere gaz dağıtım firmalarının yapmakla yükümlü olduğu bazı işleri iç tesisat firmalarına yaptırdığı, belge pazarı oluşturmak suretiyle 2 saatlik bir eğitim ve sembolik bir sınavla mühendislere yönelik belge verdirilerek, alternatif yetki belgesi pazarı oluşturmaya çalışıldığı gibi kurumumuza aktarılan konular bugün toplantımızın ana gündemini oluşturacaktır" ifadelerinde bulundu.

    Özkan, "Aynı zamanda içerisinde bulunduğumuz ekonomik problemlere rağmen üyelerimiz, yetkili firmalar ve doğalgaz kullanıcılarını teşvik ederek, sektörü canlandırma adına odamız tarafından doğalgaz projeleri üzerinden alınan mesleki denetim ücreti 5 TL'den 1 TL'ye düşürülmüştür. Benzer bir fedakarlığı proje başı 25, 96 TL alan Kayserigaz firmasından da, yine Kayserigaz ile entegre çalışan ve proje başı 21,24 TL proje iletim ve 7,12 TL poliçe bedeli alan Zetacad firmasından da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

    Kayseri'de doğalgazda kartlı sisteme geçilmesi önerisinde bulunan Özkan, "Halkımızın bütçesinin elverdiği ölçüde ve zamanda gaz alıp kullanabileceği, kartındaki yüklü miktar kadar gelen zamlardan etkilenmeyeceği, ön ödemeli sayaç sistemine geçişle ilgili vatandaşlarımızın gaz şirketine müracaat edebileceğini, Kayserigaz'ın ise halkımızın menfaatine olacak bu uygulamaya geçiş sürecinin bir an önce başlatması gerektiğini, bizlerin de bu uygulamaya geçişin teşvikçisi ve takipçisi olacağımızı, bütün bu hususlarda üzerimize düşecek her türlü bilgi paylaşımını ve görevi yerine getirme gayreti içerisinde olacağımızı ısrarla vurguluyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.