|   | 
  • Doğumdan sonra en önemlisi anne sütü


    Doğumdan sonra en önemlisi anne sütü
    Acıbadem Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Ceran Çağrıl, anne sütünün önemini vurguladı.


    Acıbadem Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Ceran Çağrıl, anne sütünün önemini vurgulayarak, ?Bizim ilk 6 ay anne sütü sözümüz çok doğrudur. Çocuklara ilk altı ay anne sütü verilmelidir. Anne sütü alan çocuklar enfeksiyonlara karşı daha fazla koruma altında? dedi. 

    Emzirmenin önemini belirten Uzman Dr. Serap Ceran Çağrıl, ?Emzirme oranlarımız bizim ülkemizde de yüksek başlıyor. Anne bebeğini doğar doğmaz iyi bir şekilde emziriyor. Fakat sonrasında da devam oranlarımız maalesef düşmektedir. Anne sütünün önemini hatırlatmak adına tüm dünyada böyle bir ?Emzirme Haftası? etkinliği düzenlendi. Anne sütüyle başlama oranlarımız Türkiye?de yüzde 90 oranlarındadır. Bu oran Avrupa ve diğer ülkelere göre iyi. Annelerimizin beslenme oranları fena değil fakat anne sütüyle devam etme oranlarımız her ay düşüyor. Aslında bizim ilk 6 ay anne sütü sözümüz çok doğrudur. Gerçekten anne sütü bebek için hem ekonomik, hem hijyenik, hem de ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde vitamin, mineral ve kalori içermektedir? diye konuştu.

    Annelerin anne sütü noktasında teşvik edilmeleri gerektiğini dile getiren Serap Ceran Çağrıl, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
    ?Emzirme Haftası bunu hatırlatmak adına düzenlendi. Türkiye?de beslenme noktasında etraftaki büyüklerin çok fazla etkisi oluyor. Annenin sütünün bebeğe göre ayarlandığı birinci ve ikinci aylarda bazen azalmalar olabiliyor. Bu çocuğun kilo alımını değiştirmiyorsa biz de değiştirmiyoruz. Anne etraftakilerden çok fazla baskı görüyor ve mutlaka çocuğun ek gıdaya ihtiyacı varmış hissine kapılıyor. Bir süre sonra da ek mamalara başlanıyor. Biz bu durumu pek fazla onaylamıyoruz. Anne sütünün sadece kısa vadede değil uzun vadede de diyabet, kronik kalp hastalıkları, hipertansiyon gibi birçok kronik hastalığa karşı da uzun vadede ciddi koruma etkisi vardır. Bu anlamda da anne sütünün başarısı çok yüksektir. Hiçbir mama anne sütü kalitesine ulaşamadı. Bütün mama firmaları çok uzun zamandır bunun için uğraşıyorlar fakat hala hiçbir mama bu düzeyde değildir.

    Dolayısıyla bu kadar kaliteli ve kolay ulaşılan bir gıdadan asla vazgeçmemek gerekir. Ülkemiz orta ekonomik gelişmişlik düzeyinde dolayısıyla bu kadar ekonomik bir gıdanın unutulmaması gerekir. Doğumdan sonra en önemli unsur anne sütüdür. Anne sütü alan bebekler enfeksiyonlara karşı daha fazla koruma altında olurlar.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.