|   | 
  • DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ


    DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE GÜNÜ
    Aile ve Sosyal Politikalar İli Müdürlüğü?ne bağlı Çocuk Gençlik Merkezi, Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü?nde stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.

     Cumhuriyet Meydanı?nda kurulan standın amacıyla ilgili açıklama yapan Çocuk Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Ertarhanacı, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Ertarhanacı, ?Amacımız başta halkımızı çocuklarımız adına, ayrıca esnaf, tüccar ve sanayicilerimizi de bu konuda bilinçlendirebilmek. Bugün bu programımızda da, kamuya açık bir alanda stant açtık. Önceden hazırladığımız çeşitli broşürlerle vatandaşları bilgilendirmek ve duyarlı olmasını sağlamak. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Onlarla istişare toplantılarımız olacak. Özellikle bu odalarımızın alt birimleri olan oto sanayicileri, demirciler gibi birimlerle istişare toplantıları yapacağız. Çocuklarımızın daha özgür, çocukluklarını yaşayabilecekleri ortam oluşturmalıyız. Son yıllarda kamuoyunda çocuklarımıza yönelik istismarın arttığı bir dönemdeyiz. Biz bu alanda elimizden geldiğince yoğun gayret göstermeye çalışıyoruz.? diye konuştu.
    Özellikle sokaklarda yaşayan çocukları topluma kazandırabilmek için çalıştıklarını kaydeden Ertarhanacı, ?İhmal ve istismar sonucu sokağa itilen, sokakta yaşayan, psikolojik ve sosyal yönden sıkıntı yaşayan çocuklarımızı yeniden rehabilite ederek aile ve topluma kazandırabilme çalışmalarımız var. Ancak çocuk işçiliğiyle mücadele de bizim için çok büyük önem arz ediyor. Zaman zaman görüyoruz sokaklarda kağıt toplayan çocuklarımız var. Biz bunları da o kapsamda tutuyoruz. Oysa bu çocuklarımızın, kendilerine göre çok ağır gelebilecek işlerden el çektirilerek okuma yaşında eğitim ve öğretim sürdürebilmelidirler. Bu amaçla çalışmalarımızda yoğun gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu alanda çok hassas davranmasını istiyoruz. Bizlerde gerekli desteği Aile ve Sosyal Politikalar Kurumu vermeye hazırız. Çocuklarımızın günü kutlu olsun diyorum ve vatandaşlarımızın da bu konuda çok duyarlı olmasını istiyorum.? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.