|   | 
  • Dünyayı gezen yorgan


    Dünyayı gezen yorgan
    Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni ve Kırkyama Sanatçısı Beriye Başak'ın Kazdağları'nın efsanesi Sarıkız'ı rüyasında gördükten sonra oluşturduğu yorgan, gezmeye devam ediyor.

    Yorgan, sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış temalarını kucaklayarak, dünyayı ve ülkemizi adeta gezgin gibi şehir şehir dolaşıyor. Bin 200 parçadan oluşan ve 20 yılda 15 metreyi aşan yorganın son durağı ise Denizli oldu.
     
     
    Yorgan, belediyeler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen, davet edilen sergilere katılarak dünyayı dolaşırken, yurt dışında birçok ülkeden parçalar eklenerek büyümeye devam ediyor. Bu eser, insanların duygu ve gönül tellerini birleştirmesiyle dikkat çekiyor.
     
     
    Beriye ve Esat Başak'ın emeğine, fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil aile dostları her zaman destek verirken, yorgan Bosna-Hersek, Selanik, Tanzanya ve Türkiye'nin birçok şehrinde gururla sergilenmeye devam ediyor.
    Geçmişten geleceğe sanat ve dostluk köprüsü olarak yoluna devam eden yorgan, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini korurken, Kuvayi Milliye başkenti Balıkesir'de hak ettiği müzede yolculuğuna devam etmeyi bekliyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.