|   | 
  • Emniyet Kemerinin Önemi Kısa Film İle Anlatılacak


    Emniyet Kemerinin Önemi Kısa Film İle Anlatılacak
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü şehirler arası yolculuk yapan kişilere emniyet kemerinin önemi anlatmak amacıyla 6 dakikalık kısa film hazırlıyor.

    Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolculuk yapan vatandaşlarda emniyet kemeri bilincinin aşılanması için broşür dağıtılacağı ve kısa film hazırlanacağı bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk bölgesinde 17 Şubat ile 23 Şubat tarihlerinde yapılan trafik denetim sonuçları aşağıya çıkarılmıştır.
    Erciyes güzergahında yapılan kış lastiği denetimlerinde, 200 adet araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 30 adet cezai işlem uygulanmıştır. Uygulanan cezai işlemlerin 3 adedi kış lastiği kullanmamaktan, 6 adedi sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 5 adedi muayenesiz araç kullanmaktan, 2 adedi kırmızı ışıkta geçmekten ve 14 adedi diğer maddelerdendir. Şehirlerarası otobüs terminali denetimlerinde, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde görevli trafik personellerimizce terminalden çıkış yapan bin 422 araç ve sürücüsünün özellikle kış lastiği başta olmak üzere gerekli olan diğer hususlar konusunda da denetime tabi tutulmuş, eksikliği görülen 6 araca gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezalardan, 1 adedi kırmızı ışıkta geçmekten ve 5 adedi trafik görevlilerinin uyarılarına uymamaktan uygulanmıştır. Müdürlüğümüz şehirlerarası otobüs terminalinde yolcu taşımacılığı yapan yolcu otobüsleri ile toplu taşımacılık yapan servis araçlarında emniyet kemeri kullanımına yönelik olarak son değişen 19/02/2014 tarih ve 28918 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde 20 bin adet broşür ve 300 adet 6 dakikalık emniyet kemeri konulu eğitim amaçlı kısa film çalışması hazırlanarak baskı sürecine girilmiştir."

    "11 BİN 221 ARAÇ KONTROL EDİLDİ"
    Açıklamada ayrıca, yapılan denetimlerde 11 bin 221 araç ve sürücüsünün kontrol edildiği söylenerek, "Kontrol için durdurulan 998 sürücüye ve 2 bin 917 aracında tescil plakasına olmak üzere toplam 3 bin 915 adet cezai işlem uygulanmış, 69 adet araç trafikten men edilmiş ve 16 adet sürücü belgesi geri alınarak geçici süreyle iptal edilmiştir. Uygulanan cezai işlemlerin 22 adedi kış lastiği kullanmamak, 6 adedi takograf kullanmamak, 55 adedi sürücü belgesiz araç kullanmak, 199 adedi muayenesiz araç kullanmak, 2 bin 377 adedi hız kurallarına uymamak, 8 adedi alkollü araç kullanmaktan, 2 adedi araç tescil ruhsatını bulundurmamaktan, 78 adedi seyir halinde cep telefonu kullanmak, 1 bin 168 adedi diğer hususlardandır. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının en önemli nedenlerinden birisi de sürücülerin hız kurallarına uymamasından kaynaklanmaktadır. Yukarıdaki veriler incelendiğinde ilimizde en fazla ihlal edilen kuralların başında sürücülerin hız limitlerine uymadığı görülmektedir. Tüm bu veriler ışığında güvenli bir seyahat için başta hız olmak üzere tüm trafik kurallarına uyulması son derece önemlidir. Bununla birlikte şehrimizin görünen yüzü olan Cumhuriyet Meydanı ve civarında yayaların güvenli geçiş bölgelerini kullanma alışkanlığını kazandırmak ve yaya kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla yaya görevlilerimizin sayısı arttırılmış ve bu görevliler arasına Kadın Polis Memuru da görevlendirilerek sürücü ve yayaların kural ihlali yapmalarının önüne geçilmesi hedeflenmiştir." ifadelerine yer verildi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.