|   | 
  • Emniyet Müdürlüğü'nden Kent Güvenlik Akademisi


    Emniyet Müdürlüğü'nden Kent Güvenlik Akademisi
    Kayseri?de, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Kent Güvenlik Akademisi Projesinin? tanıtım toplantısı yapıldı.

    Kadir Has Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, polis memurları ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ?Emniyet Müdürlüğü olarak bizlere proaktif güvenlik anlayışı çerçevesinde güvenlik ve insan hakları dengesinde insanlarımızı huzur içerisinde ve asayişin sağlandığı bir ortamda güvenli yaşamalarını temin etmek amacıyla adli görevlerimizi yaparken, aynı zamanda önleyici görevlerimizin içerisinde vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Doğal olarak bu bilgilendirme çalışmalarımız geniş bir perspektif içerisinde vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Yani siber suçların insanları mağduriyetinden tutunda, çocuk suçlarına kadar ve maalesef hepimizin ortak yarası trafik ölümlerine kadar birçok alanda vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Nitekim 2013 yılında 275 bin vatandaşımıza ulaşarak güvenlik konusunda interaktif güvenlik anlayışı konusunda vatandaşlarımızla buluştuk ve bu bilgileri paylaştık? diye konuştu.
    Vali Orhan Düzgün ise, ?Tabi son yıllarda özellikle iletişim, bilgi çağındaki gelişmeler, belli bir yaşın üzerindeki insanlarımızın günlük hayata uyum sağlaması konusunda gerçekten bilgilendirilmesi gerekiyor. Bundan yaklaşık 4 ay kadar önce yine Organize Sanayi Bölgemizdeki bir eğitim kurumumuzda farklı sektörlerdeki arkadaşlarımızla beraber ?hayat boyu öğrenme? konulu toplantımızı yapmıştık. Emniyet Müdürlüğümüzün bugün sizlerle paylaşacağı konular genellikle kendi görev alanını ilgilendiren konular ama hayat boyu öğrenme aslında her sektörde eğitimde, sağlıkta, tarımda, turizmde her zaman gerekli. İnsanların tabi doğuştan itibaren okuldan, ailesinden, çevresinden bazı bilgilerle kendilerini geliştiriyorlar ama bunları yenilemedikleri takdirde pek çok sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyorlar? şeklinde konuştu.
    Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da, ?Türkiye?de gördüğüm kadarıyla İnternet'ten yapmış olduğum araştırmaya göre en fazla suç hırsızlık suçuymuş. Yaklaşık her 6 olaydan birisi hırsızlık olayıymış. Hırsızlık olayında en dikkat edilmesi gereken meselelerden bir tanesi özellikle bu İnternet çağında Hayat Boyu Eğitim ve Şiddet Derneği var. Bunların bir istatistiği var. Bunlar 2012 yılının istatistiği. Türkiye?de suçlar yüzde 8 oranında artmış. Bu inanılmaz bir rakam. Adliyede bir şekilde kaydı olan suçlayan veya suçlanan insan sayısı 21 milyon. Bu da çok ilginç bir istatistik olarak göze çarpıyor? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.