|   | 
  • ENGELLİ İSTİHDAMINA 150 BİN LİRA HİBE


    ENGELLİ İSTİHDAMINA 150 BİN LİRA HİBE
    Engelli kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı iş yerlerinin desteklenmesi amacıyla karşılıksız hibe desteği sağlanacağı bildirildi.

     Engelli kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı iş yerlerinin desteklenmesi amacıyla karşılıksız hibe desteği sağlanacağı bildirildi.

    Kayseri Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR'un, engellilere istihdam oluşturulması için başlattığı "Korumalı İş Yerleri Projesi" kapsamında, engelli kişilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin artırılması ve engelli istihdamında artış amacı ile kurulacak korumalı iş yerlerine, kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi.

    Kurulacak iş yerlerinde çalıştırılacak engellilerin ilk bir yıl maaşlarının da karşılanacağını ifade eden Ayçiçek, şöyle devam etti:

    "Türkiye'de faaliyet gösteren eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerce hazırlanacak projelerden kabul edilenlere verilecek maddi destekler, özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden kesilen ceza paraları fonundan karşılanacaktır. Proje kapsamında kurulacak korumalı iş yerinin toplam kuruluş sermayesinin en az yüzde 40'ı oranındaki miktarının proje faydalanıcısının kendi kaynaklarından temin edilmesi gerekmekte. Kurulan iş yerinin 5 yıl boyunca denetim ve takibi yapılacaktır. Proje teklifleri, projenin uygulanacağı ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine verilecektir. Proje tekliflerinin son teslim tarihi 25 Mart mesai bitimidir."

    Ayçiçek, proje faydalanıcılarının başvuru rehberinin tam metnine ve projeyle ilgili bilgilere "www.iskur.gov.tr ve www.ozurluveyasli.gov.tr" adresindeki internet sitelerinden ulaşılabileceklerini kaydetti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.