|   | 
  • ERCİYES'TE ATLI KIZAKLA NOSTALJİ!


    ERCİYES'TE ATLI KIZAKLA NOSTALJİ!
    Sultansazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü, Erciyes'i ziyaret edenlere görkemli dağ manzarası eşliğinde atlı kızağa binme keyfi yaşatıyor.

     Esma Aygün - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen master planı ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olma yolunda ilerleyen Erciyes Dağı'nda atlı kızak turları yapılıyor

    Sultansazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü, Erciyes'i ziyaret edenlere görkemli dağ manzarası eşliğinde atlı kızağa binme keyfi yaşatıyor.

    Yerli ve yabancı turistler, 3 bin 916 rakıma sahip Erciyes'in modern pistlerinde snowboard ve kayak yaparken, atlı kızakla da nostalji yaşama imkanı buluyor.

    Kulüp Başkanı Mahmut Kılıç AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce 2005 yılında başlatılan "Erciyes Kış Turizm Merkezi Master Planı Projesi"ne katkı sağlamak amacıylaErciyes'te atlı kızak turları başlattıklarını söyledi.

    Yaklaşık bir kilometrelik güzergahta turlar düzenlediklerini belirten Kılıç,

    "Kızaklarımızı Develi ilçemizin sınırları içinde yer alan Sultansazlığı'nın meşhur sazları ile süsledik. Turistlere bize özgü bu atlı kızakla tur olanağı sağlıyoruz" dedi.

    Turlara ilginin yoğun olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

    "Master plan kapsamında Erciyes'te pek çok yenilik yapıldı. Erciyes, modern tesislerle donatıldı. Bizler bunun yanında insanları eskiye götürecek atlı kızakların da olmasını istedik. Teklifimiz Erciyes AŞ tarafından kabul edildi. Yeni olmasına rağmen turlara ilgi yoğun. Tur ücreti 10 lira. Yazın da bu turları devam ettireceğiz, ayrıca fayton turları düzenleyeceğiz. Erciyes zaten Anadolu Selçuklular'dan bu yana atlı cirit geçmişine sahip. Yaz mevsiminde Erciyes'in eteklerinde atlı cirit etkinlikleri düzenliyoruz. Artık kışın da atlarımız Erciyes'te ziyaretçilerin hizmetinde olacak."

    Çevre illerin yanı sıra Türkiye'nin pek çok yerinden kayak için Erciyes'e gelen ziyaretçiler de atlı kızak turlarından çok keyif aldıklarını dile getirdiler.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.