|   | 
  • ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 160 SANTİMETREYE ULAŞTI


    ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 160 SANTİMETREYE ULAŞTI
    Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı.

     Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde son yağışla birlikte kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde kar yağışının devam ettiğini ve kar kalınlığının 160 santimetreye kadar ulaştığını söyledi. Meteorolojiden hafta boyunca kar yağışının devam edeceği bilgisini aldıklarını kaydeden İkiler, hafta sonuna kadar kar kalınlığının da 2 metreyi bulmasını beklediklerini vurguladı.

    Pistlerin açık olduğunu ve kar ezme makinesi ile Yağan karın ezilerek pistlerin kayağa elverişli hale getirildiğini ifade eden İkiler, şehir içinden ve civar illerden gelen öğrenci grupları ve vatandaşların hafta içi olmasına rağmen kayak merkezinde kaymanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

    İkiler, Erciyes'e ulaşım için yolların da açık olduğunu belirtti.

    Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri de sabahın erken saatlerinden itibaren şehirlerarası yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

    Şehirlerarası bağlantı yollarının tamamının açık olduğunu belirten yetkililer, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.