|   | 
  • ERÜ’de kemoterapi alan hastalara bu cihaz umut oluyor


    ERÜ’de kemoterapi alan hastalara bu cihaz umut oluyor

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Týp Fakültesi Onkoloji Hastanesi'ne, hayýrsever Özkaya ailesi tarafýndan kazandýrýlan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezindeki, ‘saç dökülmesini engelleyen cihaz’ kemoterapi hastalarýna umut oluyor. 
    Cihazla ilgili bilgi veren ERÜ Týbbi Onkoloji Bilim Dalý Öðretim Üyesi ve Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezinin Koordinatörü Prof. Dr. Metin Özkan, Merkeze yeni gelen ‘saç dökülmesini engelleyici cihaz’ sayesinde, kemoterapiden dolayý saç kaybýna uðrayan hastalara memnun kaldýklarý bir hizmet vermeye baþladýklarýný söyledi.
    “Meme kanserinde daha çok saç kaybý yaþanýyor”
    Özellikle meme kanserinin tedavisinde kullanýlan ‘kýrmýzý ilaç’ýn saç dökülmesini yoðunlaþtýrdýðýný belirten Prof. Dr. Metin Özkan, “Bilindiði üzere meme kanseri daha çok kadýnlarda görülüyor. Zaten kadýn hastalarýmýz bu cihazý daha çok tercih ediyor.” dedi.
    Kaþlarda etkili deðil
    Cihazýn sadece saçlarda etkili olduðunu kaydeden Prof. Dr. Metin Özkan, cihazýn çalýþma prensibi ile ilgili þu bilgileri verdi:
    “Aparatýn dahilinde, içerisinde su kanallarý dolaþan bir kep var. Bu kep kiþinin baþýna geçiriliyor. Cihaz çalýþtýrýldýðý zaman bu kanallardan geçen su eksi 5 dereceye kadar soðuyor. Kemoterapiden yarým saat önce takýlýyor, kemoterapi süresinde takýlý kalýyor, kemoterapiden sonraki yarým saatte de yine takýlý kalýyor. Bu sistem kafa derisini soðutarak, ilacýn deriye daha az miktarda girmesini saðlýyor ve saçýn dökülmesini kýsmen engelliyor. Baþarýsý yüzde 100 deðil, her hastada etkin bir baþarý saðlamýyor ama saç kaybýný önemli ölçüde azaltýyor.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarýnýz editör onayýndan geçtikten sonra yayýnlanacaktýr. Küfür, hakaret, büyük harf ve kiþi ve kurumlarý rencide edici yorumlar onaylanmamaktadýr.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DÝÐER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.