|   | 
  • Faturasız hatta vergi iadesi


    Faturasız hatta vergi iadesi
    Özel İletişim Vergisi’ne internet ayarı geldi. Faturasız cep telefonu kullanıcılarından alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde her ay internet için iade uygulaması olacak.

    Maliye Bakanlığı, faturasız cep telefonu abonelerinden alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde (ÖİV) artık her ay, internet için iade uygulaması yapacak. Konuyla ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
     
    Cep telefonlarında ön ödemeli TL yüklemeli hat kullananlar internet için fazladan ödedikleri vergiyi iade alabilecek. Fazladan alınan vergi tutarı birer aylık dönemler itibarıyla hesaplanıp, hesaplama yapılan ayın sonuna kadar abonelere iletilecek. 
     
    Örneğin 30 liralık faturasız cep telefonu paketinde KDV dahil 10 liralık kısım internet için kullanıldıysa, Özel İletişim Vergisi’nde 1.5 lira dolayında iade söz konusu olacak. İsteyen abone nakit iade alacak, isteyen abone ise nakit almayıp bir sonraki ayın faturasız paket ödemesinde tutarı mahsup ettirecek.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.