|   | 
  • Fit bir yaz geçirmek için bunları tüketin


    Fit bir yaz geçirmek için bunları tüketin
    Afrika sıcaklarının hissedildiği, gölgede dahi durmakta güçlük çekildi yaz sıcaklarında vücudun ihtiyacı olan sıvı miktarının karşılanması önem taşıyor.

    Uzmanlar, yazın aşırı sıcaklarda doğru tercih edilen içeceklerle hem susuzluğun giderilebileceği hem de sağlıklı kalınabileceği uyarısında bulunuyor.
     
    Özellikle asitli içeceklerden kaçınılması tavsiyesinde bulunulurken doğal içeceklerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.
     
    Diyetisyen Gizem Şeber, yaz sıcaklarının arttığı bu günlerde vücudun hararetini düşürmek için birçok içecek tüketildiğini söyledi.
     
    Su, bitki çayları, maden suyu, taze sıkılmış sebze suları, yine taze sıkılmış meyve suları çay ve kahvenin yanı sıra süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin en doğru tercih olacağını belirten Şeber, “Yaz aylarında günde en az 2 litre su tüketmek gerekli. Güneşli saatlerde güneş altında kalanlar ve spor yapanlar ise günlük su tüketimini 2.5-3 litreye çıkarmalı. Süt, ayran ve kefir yazın düşünülmeden tercih edilebilecek içecekler arasında geliyor. Protein içerikleri ile daha uzun süre tok kalmamıza yardımcı olmalarının yanı sıra, içerdikleri kalsiyum ile de daha fit bir yaz geçirmemize destek oluyorlar.Reflü gibi sindirim sistemi problemi olanların ve şeker hastası olanların tüketim miktarına ve meyvelerin çeşitlerine dikkat etmesi gerekse de, taze sıkılmış meyve suları da hem sıvı ihtiyacını hem de ter ile kaybedilen potasyum mineralinin karşılanmasına yardımcı olur” diye konuştu.
     
    Bitki çayları ve maden suyunun da yazın tüketilebilecek en önemli içecekler arasında geldiğine dikkat çeken Şeber, “Şekersiz tüketilen bitki çayları su yerine geçiyor. Günde 2-3 kupa tüketmenin ise sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi yok. Sıcakta sıcak içecek tüketmem diyenler buz ilave ederek kendi buzlu çayını hazırlayabilir. Maden suları da kalorisiz olması ve içerdiği mineraller sebebi ile sağlıklı kişilerin tercih edebileceği içeceklerin başında yer alıyor. İçerdiği sodyum sebebi ile şişlik hissetmemek için aşırıya kaçmamakta fayda var” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.