|   | 
  • GENÇ TEMA'LARDAN DOKUZPINAR GEZİSİ


    GENÇ TEMA'LARDAN DOKUZPINAR GEZİSİ
    Kayseri Genç TEMA'ları, Genç TEMA 2013 Üniversite Programı kapsamında sulak alanlara ve sulak alanların barındırdığı biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için Dokuzpınar Köyü'ndeki sazlık ve turbalık alanları ziyaret ettiler.

     Kayseri Genç Tema'ları, Genç Tema 2013 Üniversite Programı kapsamında sulak alanlara ve sulak alanların barındırdığı biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için Dokuzpınar Köyü'ndeki sazlık ve turbalık alanları ziyaret ettiler.

    Tema Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Abdulkadir Dağlı, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sulak alanların ekolojik ve sosyo-ekonomik dokusu ile birlikte gelecek kuşaklar için korunması gerekir. Hızla etkisini hissettiğimiz iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılabilmesi için ihtiyaç duyulan doğal altyapılar olarak bilinen turbalık ve sazlıklar, Erciyes'in depoladığı suları süzerek temizleyen tabii filtrelerdir. Sulak alanların insanlar tarafından tahrip edilmesi, doğal özelliklerini kaybetmesi bölgesel iklim değişikliğinin etkilerini artırır ve çok yakın gelecekte insanları, sel, kuraklık ve toprak verimsizliği gibi etkilere karşı korunaksız hale getirir" dedi.

    Kayseri Genç Tema'lar adına konuşan Nurşen Büşra Gül de "Erciyes Üniversitesi Kuş Gözlem Kulübü ile karşılıklı koordinasyon içinde yapılan bu etkinlikte boz baykuş, saksağan, sığırcık kuşu, saka, sakar meke, saz delicesi gibi bir çok yaban hayvanının yanı sıra manda gibi az rastlanılan hayvanlar görüldü" dedi.

    Kuş gözlemciliği, sulak alanlar ve kuş türleri, dürbün ayarlama, teleskop kullanımı hakkında sahada uygulamalı eğitim alan Genç Tema'lar açlıklarını elleriyle hazırladıkları şişleri kullanarak ateşte sucuk, ardından geri dönüşümlü bardaklarıyla çay keyfi yaptılar. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.