|   | 
  • Gıda zammı, maaş zammını katladı


    Gıda zammı, maaş zammını katladı
    Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN), geride kalan 13 yılda memur maaşları 4 kat artarken, temel ihtiyaç maddelerindeki artışın 6-8 kat olduğunu açıkladı.

    Bu yüzden memur maaşlarının enflasyon, özellikle temel gıda maddeleri karşısında eriyip gittiğini vurgulayan Konfederasyon Başkanı Naci Haliloğlu, “Enflasyon sepetinde 400’ün üzerinde kalem var. Ancak bunların çoğu kamu çalışanlarını ilgilendirmiyor bile. Burada önemli olan temel ihtiyaç maddeleridir. Memurların çoğu halen fakirlik sınırının altında ücret alıyor. Özellikle karı-koca memur olanların dışındaki kamu çalışanları ay sonlarını getiremez durumda” dedi.
     
    ‘Memur geçinemiyor’
    Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren CİHAN-SEN Genel Başkanı Naci Haliloğlu, maaş zammının gıda fiyatlarını bir türlü yakalayamadığını söyledi. Haliloğlu,  “Enflasyon sepetinde 400’ün üzerinde kalem var. Ancak bunların çoğu kamu çalışanlarını ilgilendirmiyor bile. Burada önemli olan temel ihtiyaç maddeleridir. Bundan dolayı memurların yıllar içinde aldığı maaş zamları her geçen yıl eridi, erimeye de devam ediyor” şeklinde konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.