|   | 
  • Halaçoğlu: Cumhurbaşkanı da tutuklanmalı


    Halaçoğlu: Cumhurbaşkanı da tutuklanmalı
    Halaçoğlu: Bir suç varsa, iştirakten Cumhurbaşkanı da tutuklanmalı

     MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, medyaya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Paralel adı altında suç varsa, devletin içine sızmış bir yapı varsa '12 yıldır ne istediler de vermedik, okullar yaptırdık, üniversiteler yaptırdık' diyen geçmiş dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı da suça iştirakten tutuklanması gerekir." dedi. 

    MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu olaya ne olarak bakarsanız bakın. Paralel adı altında olsun, suç varsa, devletin içine sızmış bir yapı varsa 12 yıldır 'Ne istediler de vermedik, okullar yaptırdık, üniversiteler yaptırdık' diyen geçmiş dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı da suça iştirakten tutuklanması gerekir. Ben bir katili evimde korusam, saklasam, polis beni de hemen yakalıyor ve işlem yapıyor. Tutukluyor. Hakkımda ceza veriliyor. 12 yıl boyunca destek verdiğinizi söylediğiniz insanları bugün suçlu ilan ediyorsanız, suçluyu kollamak, yataklık yapmaktan sizin de hakkınızda işlem yapılması gerekir. Sizin de tutuklanmamız gerekir. Bilmiyorum, kandırılmışım, haberimiz yok gibi söylemlerde kaçak söylemler. Eğer bilmiyorsanız, kandırıldığıysanız demek ki sizin 12 yıllık iktidarlık döneminizde hükümet olarak iş bilmediğinizi gösterir ve derhal istifa etmek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

    Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye?de her gün yeni ve çok şeyler olduğunu anlatarak, "Ama yurtdışında da bu gelişmeler önemsenmiyor. Çünkü Avrupa ve Amerika iyi bir iktidar bulmuş ve vazgeçmiyor. Nedenine gelince Avrupa ve Amerika istediği her şeyi bu iktidara rahatlıkla yaptırıyor. Terör örgütü ile anlaşın diyor ve yaptırıyor. Biz şuan yapılan operasyonun içeriğini bilmiyoruz. Ama ülkenin gündeminin değiştirilmesi adına bir merkezin varlığından bahsediyoruz. Terör örgütü birkaç gün içinde açıklama yapacağını söylüyor. Öcalan ve KCK?nın tehditleri var. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyaları ile ilgili yıldönümü var. Bütün bunlar konuşulmasın diye hangi hukuk kriterlerinde aramalar yapılıyor bilmiyoruz. Faili meçhuller suçlaması oldu. Siz bu kadar zaman içinde faili meçhullerle ilgili neyi beklediniz o zaman." dedi. 

    "Şuan bir el var ve ülke gündemini değiştirme adına adımlar atılıyor" diyen Prof. Dr. Halaçoğlu, "Gündem değiştirilmesi için oluşturulan bir merkez var. Bu merkezde çalışmalar yapılarak ülke gerçek ülke gündemlerinin rafa kaldırılmasını sağlanıyor." diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.