|   | 
  • Hayvanlara ?Serinleten? Bakım


    Hayvanlara ?Serinleten? Bakım
    Kayseri'de Harikalar Diyarı içerisinde bulunan hayvanat bahçesinde, yaz aylarında hayvanlara özel bakım uygulanıyor. Günün belirli saatlerinde fıskiye ile sulanan hayvanlara, yaz meyveleri de veriliyor.Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından...

    Kayseri'de Harikalar Diyarı içerisinde bulunan hayvanat bahçesinde, yaz aylarında hayvanlara özel bakım uygulanıyor. Günün belirli saatlerinde fıskiye ile sulanan hayvanlara, yaz meyveleri de veriliyor.
    Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde 121 tür hayvan bulunan hayvanat bahçesinde, yaz aylarında hayvanların sağlığı için özel bakım uygulanıyor. Sıcağın yoğun hissedildiği öğle saatlerinde, fıskiye ile su verilerek serinletilen hayvanlara, yemek öğünlerinin yanı sıra yaz meyveleri de veriliyor. Sıcak günlerde hayvanların bakımları hakkında bilgiler veren Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, hayvanları su ile serinlettiklerini söyledi. Tamokur, "Yazın malum bütün canlıların ihtiyacı olan serinlemek ve bunda en çok tercih ettiğimiz yöntem sudur. Nasıl ki insanlar serinlemek açısından sürekli su içerler veya duş alırlar, hayvanları da biz burada serinletmek için su kullanıyoruz. Barınak bahçelerinde burada görmüş olduğunuz fıskiye sistemlerimiz var. Bu sistemleri zaman zaman revire alıyoruz" dedi.
    İsmail Tamokur ayrıca, hayvanların bakıcılar tarafından belirli saatlerde yıkandığını söyleyerek, "Bunun yanında tabii ki bazı barınaklarımızda ihtiyaca göre havuzlarımız var, özellikle yırtıcı barınaklarında. Yırtıcı hayvanlar bu barınaklarda havuzlara girerek serinliyorlar" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.