|   | 
  • Irak Türkleri İçin Oturma Eylemi


    Irak Türkleri İçin Oturma Eylemi
    Türk Eğitim-Sen Kayseri 2.Nolu Şubesi ve Turan Derneği tarafından Irak Türkleri için oturma eylemi yapıldı.Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen eylemde bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 2005...

    Türk Eğitim-Sen Kayseri 2.Nolu Şubesi ve Turan Derneği tarafından Irak Türkleri için oturma eylemi yapıldı.
    Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen eylemde bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 2005 yılında yaptıkları imza kampanyasıyla Irak Türkleri'ne yönelik gerçekleştirilen katliam ve zulümleri gündeme getirdiklerini, o günden bu üne kadar değişen bir şey olmadığını, Iraklı Türkler için durumun daha da vahim hale geldiğini bildirdi. Öztürk, ''Artık söz zamanı bitmiştir, eylem zamanı gelmiştir. Irak Türkleri, Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir. Irak'taki Türk kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa, bir an önce yapılmalıdır. Bu asil Türk Milleti, geçmişte ne olduğunu göstermiştir, gelecekte de gösterecektir. Biz Türk Milleti olarak ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazırız'' dedi.
    Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi adına yapılan açıklamada da, Türkmeneli coğrafyasında demokrasi getirmek vaadiyle yapılan zulümün, bölgeyi ayırma ve bölmeye yönelik bilinçli çalışmalar olduğu belirtilerek, ''Yıllardır Kerkük'te soydaşlarımıza yapılan zulümler, Musul Konsolosluğumuza yapılan baskın ve Telafer'de yaşananlar, tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Acı her geçen gün artarak devam etmekte, bölge adım adım felakete sürüklenmektedir. Türkmen kardeşlerimizin huzur içinde yaşadığı bu topraklarda yapılmak istenen asimilasyona seyirci kalınması kabul edilemez. Dünya devletleri ve hükumet, üzerine düşeni yapmalıdır'' denildi.
    Turan Derneği adına yapılan açıklamada ise, ''Kadim Türk yurdu Türkmeneli, şu an vahşi bir saldırı, vicdansız bir işgal ile karşı karşıyadır. Irak devleti bölgede otoritesini yitirmiş, meydana gelen boşluğu sahiplerinin besleyip semirttiği örgütler doldurmuş, silahsız ve masum Türkmenler, öz yurtlarında sahipsiz bırakılmış, kaderlerine terk edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgede ağırlığını hissettirmeli, üç beş çapulcunun bu Türk yurdunu istila etmesine mani olmalıdır. Şu an yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize de acil yardım gönderilmelidir'' ifadelerine yer verildi.
    Açıklamaların ardından başta Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk olmak üzere, meydanda toplanan vatandaşlar, oturma eylemini başlattı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.