Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü makine ve kalıp öğretmeni Fatma Yıldızbaş, başta acaba erkek bölümü olarak mı görülür, bayanlar yapabilir mi gibisinden kafasında tereddütler olduğunu, okula ilk geldiğinde öğrencilerin de kendisini görünce bir hayli şaşırdıklarını ancak sonradan alıştıklarını söyledi.
-
Makine kalıp öğretmeni Fatma Yıldızbaş, atandığı okulda ilk defa kadın makine bölümü öğretmeni gören öğrencilerin çok şaşırdığını söyledi. Öğrencilerin kendisini çok sevdiğini ifade eden Yıldızbaş, “Biz Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde 30 kişilik sınıfta üç bayan öğrenciydik. Okuldan sadece bayan olarak ben mezun oldum. Daha sonra makine kalıp öğretmeni ne iş yapar bunu araştırdım ve kendi ilgi ve yeteneğime göre bu bölümü seçmeye karar verdim. Başta kafamda tereddütler vardı acaba erkek bölümü olarak mı görülür, bayanlar yapabilir mi gibisinden ama sonra bayanların her işi yapabileceğine inandığım için o bölümü tercih ettim. 2020 yılında KPSS ile Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Ermenek Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine atandım. Okula ilk geldiğimde öğrenciler beni görünce bir hayli şaşırdılar. Benim fotoğrafımı çekmek istediler. Şu anda alıştık, öğrencilerin hepsi erkek olduğu için erkek öğrenciler bayan öğretmenden daha fazla çekiniyorlar ve daha utangaç olabiliyorlar. Şimdi hepsi ile gayet iyiyiz. Dediklerimi yapıyorlar, ben de onların istek ve düşüncelerine göre hareket ediyorum. Ermenek'i çok seviyorum” dedi.Öğrenci Oğuz Kaan Tanacı ise “Fatma öğretmeni ilk gördüğümde şaşırdım, makine öğretmeni kadın olduğu için. Fatma öğretmen iyi bir öğretmen, derslerimiz de iyi, iyi ders anlatıyor. İleride iyi bir meslek sahibi olmamız için çabalıyor. Bizim yanımızda olmaya çalışıyor, bize destek oluyor” diye konuştu.
DİĞER HABERLER
-
103 okulda eğitime ara verildi
1737553994Tayland’da hava kirliliğinin tehlikeli seviyelere yükselmesi nedeniyle 103 okulda eğitime ara v
-
Öğrenciler fotokopi yerine artık PDF'ye yöneldi
1737012183Eskişehir'de hem lise hem de üniversitelerde sınav haftası aynı tarihlere denk geldi. Kitap evi
-
İlkokul Öğrencilerine 112 Eğitimi!
1736579135Eskişehir'de İl Ambulans Servisi ekipleri, 112'nin acil durumlarda doğru ve etkin bir şekilde n
-
Üniversiteliler kampta buluştu
1734857319Düzce'de üniversite öğrencileri güzel havayı fırsat bilerek Darıyeri Yörükl
-
Dünyanın En Yeşil Üniversiteleri
1734077266Her yıl üniversitelerin heyecanla beklediği UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıra
-
Tavandan düşen öğrenci ağır yaralandı
1733494995Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören lojistik bölümü öğrencisi, sigara içme
-
Kadın makine kalıp öğretmeni!
1733145334Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Maki
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNANLAR
-
02 Yeni Transfer Sikan, Trabzon’da!
-
03 Tarama çalışmaları körfez için umutları yeşertti
-
04 13. kattan düşen kadın hayatını kaybetti
-
05 Nuri Şahin dönemi sona erdi
-
06 21. haftanın hakemleri belli oldu
-
07 Yanan otel için "ağır hasarlı" raporu
-
08 Altın fiyatları zirveye yaklaşıyor
-
09 Trabzonspor, Edin Visca ile sözleşme yeniledi
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.