|   | 
  • Kara leylek tedavi altına alındı


    Kara leylek tedavi altına alındı
    Türkiye'de nadir görülen nesli tükenme tehlikesinde olduğu bilinen bir kara leylek, Adana'da yaralı olarak bulunarak tedavi altına alındı.

    Havaların ısınması ile birlikte leyleklerin göçüde başladı. Adana'nın Feke ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan insanlardan uzak bölgelerde yaşayan bir kara leylek yaralı olarak bulundu. İlçeden kırsaldaki Akkaya Mahallesine aracıyla giden Yasin Akcan, önüne çıkan yaralı leyleği alarak Feke Belediye Başkanı Cömert Özen'den yardım istedi.
     
     
    Özen'in yönlendirmesiyle leyleğe veteriner hekim Hilmi Ogün Akış ilk müdahalesini yaptı. Hayvan daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefline teslim edildi. Nadir görülen kara leyleğin bakım merkezinde gerekli tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.