Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, sınıf mevcudu ortalamasının 20 olduğu ilçede eğitimde hedeflerinin büyük olduğunu, Türkiye'de bir numara olmak istediklerini söyledi.
Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, sınıf mevcudu ortalamasının 20 olduğu ilçede eğitimde hedeflerinin büyük olduğunu, Türkiye'de bir numara olmak istediklerini söyledi.
Kayseri Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacılar Dayanışma ve Yardım Derneği'nin işbirliğinde ücretsiz olarak dershaneye gönderilen öğrencilerin velileri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Gürdoğanlar Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Hacılar Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı ve Hes Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Gürdoğan, daire müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Hacılar'da birlik ve beraberliğin en iyi şekilde yapıldığını vurgulayarak, dernek tarafından ücretsiz olarak Hacılarlı öğrencilerin dershaneye gönderildiğini, böyle bir uygulamanın Kayseri'de hiçbir ilçede olmadığını söyledi. Herdem, ayrıca Sbs sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl Kayseri'de birinci olduklarını, bu yıl da aynı başarıyı beklediklerini sözlerine ekledi.
"BAŞARI İÇİN İYİ MÜCADELE ETMEK GEREKİR"
Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem de iyi mücadele eden insanların hayatta daha başarılı olduğunu belirtti. Başkan Herdem, "Yetinmeden çocuklarımızı daha ileri seviyeye getirmek için çalışmamız gerekiyor. Onun için sizlerle bir araya geldik, sizlerle dertleşmeye karar verdik. Bizler de geçmişteki birikimlerimizden sizlere yansıtma amacındayız. Çocuklarımızın iyi eğitim alabilmesi için Hacılar'ımızda iyi bir mekan lazımdı. 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde tüm iş adamlarımızın katkılarıyla yeni okullar yapıldı. Yani Hacılar'da ne kadar okul varsa hepsi iş adamlarımız tarafından yapılmıştır. Sağ olsunlar kaymakamlarımız, iş adamlarımız ve belediyemiz öncülüğünde böyle mekanlar hazırladık. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.
"BİZLER BİLEĞİMİZİN GÜCÜYLE BİR YERLERE GELEBİLDİK"
Hacılar Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan da toplantıya bayanların katılmasının kendisini onurlandırdığını, çocukların yetişmesinde babaların olduğu kadar annelerin de başrol oynadığını söyledi. Gürdoğan, "Annelerin böyle desteklerini gördükten sonra biz de hem maddi hem de manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Dernek olarak üniversiteye bin 80 öğrenci gönderiyoruz. Eskiden Hacılar'da 5 kişi üniversiteye giderdi. Onlar da parmakla gösterilirdi. Şimdi bizim gönderdiğimiz haricinde de kendi imkanlarıyla gidenleri dahil ettiğimiz zaman bin 300 kişiye ulaşıyor. Ben hayatımda hiç okula gitmedim, gitmek istedim ancak 'okulda ne işin var, çalışman lazım dediler', ama okula gitmediğimin çok sıkıntısını çektim. İş hayatına atıldık, iş hayatında okuma olursa daha çok muvaffak oluyorsunuz. Onun için biz çok, çalıştık bileğimizin gücüyle bir yere gelebildik, fakat sizler çocuklarınıza verdiğiniz destekle daha iyi yerlere geleceklerdir." diye konuştu.
"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DE EĞİTİMDE BİR NUMARA OLMAK"
Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya ise Türkiye'nin eğitimde genel olarak bir seviyeyi yakalamak istediğini, Hacılar'ın da Türkiye'de ilk sırada olması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Kaymakam Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Okullarda, dersliklerde Türkiye'nin yakalamak istediği rakamlar var. Bunun için bütçeden trilyonlarca para harcanıyor, her yıl yeni okullar yapılıyor. Ama ilköğretim ve orta öğretimde sınıf mevcudu 30'ların altına inmiyor, lisede 50'lerin altına inilebilmiş durumda değildir. Benim bugüne kadar çalıştığım hiçbir yerde böyle bir rakam yoktu ve ben ilk defa Hacılar'da bu rakamları gördüm. Okul öncesinde 17, ilkokulda 18, ortaokulda 20 ve lisede 21 öğrenci derslik başına düşen öğrenci mevcudu bulunmaktadır. Yani bu bir dershane ayarında eğitim verilebilecek bir altyapı demektir. Bugün özel dershanelere 6 veya 7 milyar para veriyorsunuz, çocuğunuzu 20 kişilik sınıfa ancak yerleştirebiliyorsunuz. Ben buradan önce Batman'da görev yapıyordum, bizim lisedeki öğrenci sayımız 70 idi. Hacılar'da 20, neredeyse üçte biridir. Bu rakamlarla Türkiye birincisi olmamız gerekir. Sadece Kayseri'de değil Türkiye'de eğitimde birinci olmamız gerekir. Çünkü gerçekten bu rakamlar bu sonucu doğurması gereken rakamlardır. Allah'a şükür Kayseri'de beklediğimizi almışız, verilen emeğin karşılığı alınmış ve birinci sıraya gelmişiz. Ama ben Türkiye'de Hacılar, bu altyapı ile derece yapabilir diye düşünüyorum."dedi
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.