|   | 
  • Sabahattin Sürmen

    Kayseri İyi Yolda, Siftah Konya'da!

    Çok transferin her zaman iyi sonuçlar vermeyeceğini, Kayseri’nin transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle transfer başarısızlığının takımın uyumu açısından avantaj olduğunu daha önceki yazılarımda vurgulamıştım.


    Bu tespitimi ve gerçeği Konyaspor maçında canlı olarak izledik. 12 yeni transfer Konyaspor’u zafere götürmedi.


    Kayserispor, 2024 yılının son yaz akşamında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın gölgesinde Konya’da sezonun ilk zaferine ulaşmak için mücadele etti.


    90 dakika boyunca romantik bir yaz yağmurunun altında Mevlana’nın misafiri olan Kayserispor, 25 bine yakın taraftarın heyecanlandıran yoğun baskısı ve uğultusu altında kesinlikle bir deplasman takımı gibi değil, ev sahibi gibi oynadı.


    Burak Yılmaz ve öğrencileri 12 yeni transferle kadrosunu zenginleştiren Konyaspor karşısında gerçekten iyi mücadele etti, göze hoş gelen bir oyun ortaya koydu.


    Sezonun ikinci maçında oyun mantalitesinden ödün de vermeden, oyunu çirkinleştirmeden yine pozitif futbol oynadı. İyi niyetli ve dirençli bir futbol sergiledi.


    Konyaspor ilk hafta Kasımpaşa maçıyla da deplasmandan son saniye üçlüğü ile evine dönmüştü.


    Konyaspor, evinde Galatasaray’a kaybedip, Bodrum deplasmanında da tatil yapınca Kayserispor maçına stres altında başladı.


    Kayserispor maçında iyi oyun ve 3 puanı hedefledi ancak bu amaçlarını gerçekleştirecek ne oyun sergileyebildi ne de 3 puanı kazanacak direkten dönen top ve Pedrinho’ya ‘dur’ diyen Bilal’in çıkardığı haricinde pozisyon bulabildi.
    Konyaspor çok baskılı başlamak istedi ama Kayserispor ayağa tek top ve akıllı top kullanımıyla kimyasını bozdu.


    Kayseri’nin sakinliği Konyaspor’u daha da şiddetli bir kaosun içine attı. Konyaspor oyun kurmakta, isabetli pas yapmakta güçlük çekti.


    Konyaspor kalecisi 5 kez kendi yarı sahasının ortalarına kadar topla çıkıp uzun vuruşlarla oyun kurmaya çalıştı ama bu beceriksiz ve isabetsiz kurgu nedeniyle Konyaspor taraftarı haklı olarak takımı ıslıkladı.


    Kayserispor’un sahayı iyi paylaşması nedeniyle kendi yarı sahasının ortasından ileriye rast gele uzun toplarla defanstan oyun kurmayı denedi. Bu tür girişimler ve beklenmeyen dağınık, başıboş oyun kurgusunu seyirci onaylamadı.

    --- 


    Takımı kim alacaksa alsın, çünkü takım her geçen gün çok daha iyiye gidiyor, almayan çok pişman olur, benden söylememesi!  
    Burak Yılmaz, Kayserispor’da iyi işler yapmak zorunda diyorum ya hep! Bunu boşuna söylemiyorum. 

    Hafta içinde yeni yönetim için;


    - Biz, işimize bakıyoruz, maçımıza hazırlanıyoruz, iyi çalışıyoruz. Yönetimin eskisi gider, yenisi gelir! Diyerek amatör olmadığını ve oyunu kurallarına göre oynayacağını vurgulamıştı. Bu vurgu sadece seçim değil aynı zamanda oyun anlayışı anlamındaydı. Oyun kurgusuyla Konya’yı adeta kilitledi.


    3 haftada iki enfes gol atan Pedrinho’yu Ali Çamdalı oyundan almak zorunda kaldı. Fenerbahçe’den umut olarak alınan Umut Nayır Kayserispor karşısında Arif’in pençesinde Konyaspor’a umut olamadı.

    Son derece dağınık ve karşısında geçen yıldan daha da organize bir Kayserispor bulunca şaşkınlık yaşayan Konyaspor defansı bir türlü organize olamayıp Kayserispor forvetlerine o kadar çok fırsat verdi ki!


    Tekrar etmekte fayda görüyorum Aylton ve Nazon gibi güçlü iki forvet çok daha uyumlu olmalı, rakip defansın dengesini bozarken buldukları pozisyonlarda artık daha ciddi son vuruşlar yapabilmelidir.


    Konyaspor bu maçta bir puan aldıysa yatsın kalksın Nazon’un ezdiği pozisyonlara, yarım bıraktığı ataklara dua etsin.
    Nazon iyi bir forvet, güçlü bir golcü, ama gücünü ve kalitesini gole odaklamalıdır! Nitekim Burak Yılmaz da Nazon’u 70. Dakikada oyundan almak durumunda kaldı.
    İlk yarının berabere sonuçlanmasının ardından Konyaspor ikinci yarıya daha da baskılı başlamak istedi. Bir iki atak geliştirdi ama bunlar Arif, Jenvier, Carole ve Gökhan kuşatmasındaki Kayserispor defansında eridi kayboldu.


    Konyaspor maçın ve oyunun hızını artırmaya, oyuna ağırlığını koymaya çalışsa da Kayserispor tansiyon ilacı gibi oyunun nabzını istediği noktada tuttu. Saat gibi çalıştı.


    Sonra 75. Dakikadan sonra yağmurun da ağırlığıyla ve Konyaspor’un çaresiz gol arayışlarının saldırılarıyla Kayserispor Bilal-Arif-Carole-Jeanvier-Gökhan-Mane- Cardosu- Mehdi pas rotasından çıktı. Gökhan ve Bilal’in Aylton’a uzun posta vuruşlarıyla Konyaspor’a oyun alanı tanıdı.


    Kayserispor son 15 dakika içinde ilk yarıdaki oyun disiplinini ve pas trafiğini devam ettirseydi. Maçın seyri ve sonucu biraz daha farklı olabilirdi.

    ----
    Yine de Konyaspor gibi güçlü ve iyi bir takımdan deplasmanda 1 puan almak, güçlü golcülerine rağmen kalesini gole kapatmak küçümsenmemesi gereken bir başarıdır.


    Tebrikler Kayserispor, iyi maçtı, bundan sonrakilerin ve Kayserispor’un daha da iyi olacağını düşünüyorum.


    Haydi hayırlısı!

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.