|   | 
  • Kayseri? de Asayiş


    Kayseri? de Asayiş
    Kayseri? de Asayiş

    1.    ASAYİŞ OLAYLARI:

     

    a. Tomarza Karaören Mahallesinde Kasten Yaralama:

    Tomarza Karaören Mahallesinde 15.07.2014 tarihinde saat:21.00 sıralarında; C.E. aracını üzerine sürdüğü gerekçesiyle, T.E.'ı yumruk vurmak suretiyle hafif şekilde darp etmiştir. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup, şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılarak tahkikata başlanmıştır.

    b.  Talaş Kepez Mahallesinde Kasten Yaralama:

    Talaş Kepez Mahallesinde 16.07.2014 tarihinde saat:00.30 sıralarında; K.D. tartıştıkları şüpheliler E.A. ve M.A.'ın kendisini yumruk vurmak suretiyle darp ettiklerini beyan etmiştir. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş, şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılarak tahkikata başlanmıştır.



    c.    İncesu Avşar Mahallesinde Şüpheli Ölüm:

    İncesu Avşar Mahallesinde 15 Temmuz 2014 günü saat:18.00 sıralarında; M.U. kendisine ait tarlada ölü bulunmuştur. Olay yerinde sağlık ekiplerince yapılan ilk muayenesinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirtilmiştir. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş, maktul ilk ölü muayenesini müteakip kesin ölüm sebebinin tespiti için Kayseri Adli Tıp kurumuna sevk edilerek tahkikata başlanmıştır.

    ç. Yahyalı Çavdaruşağı Mahallesinde Zehirlenme:

    Yahyalı Çavdaruşağı Mahallesinde 15 Temmuz 2014 tarihinde saat:21.00 sıralarında; D.A. komşularına ait evin mutfağında bulunan çamaşır suyundan bir miktar içmesi neticesinde zehirlenmiştir. Mağdur, sevk edildiği Yahyalı Devlet Hastanesinde yapılan muayenesinde hayati tehlikesinin olmadığı belirtilmiş, ancak ileri tetkik ve tedavisi için ERÜ Tıp Fakültesi hastanesine sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.

    d.    Bünyan, Güllüce Mahallesinde İş Kazası:

    16.07.2014              günü saat:08.00 sıralarında yapımı devam eden cezaevi şantiye alanında işçi olarak çalışan A.A. yerde bulunan kalıp tahtasının fark etmeyerek kalıp tahtasına ters bir şekilde basması sonrasında ayağını burkarak yaralanmıştır. Mağdur Bünyan Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunmadığından dolayı taburcu edilmiştir. Olayla ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilmiş olup alınan talimatları doğrultusunda hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilmiştir.

    e.    Bünyan, Koyunabdal Mahallesinde Diğer Kazalar:

    16.07.2014 günü saat:08.00 sıralarında Ş.K. evinin banyosunda temizlik yaptığı esnada ayağının kayması sonucu düşerek yaralanmıştır. Mağdur Bünyan Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunmadığından dolayı taburcu edilmiştir. Olay ile ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilmiş olup alınan talimatları doğrultusunda hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    f.     Kocasinan Höbek Mahallesinde Kasten Yaralama:

    Kocasinan Höbek Mahallesinde 15.07.2014 tarihinde saat:22.30 sıralarında Harman yeri mevkiinde biçerdöver işi ile uğraşan ve aralarında daha önceden alacak verecek davasından husumet bulunan K.G. ile G.Ö. arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine K.G. ruhsatlı otomatik av tüfeği ile 3 el ateş etmiş ve G.Ö. karın ve bacak kısmından yaralanmıştır. Yaralı tedavisine sevk edildiği Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesinde devam edilmekte olup, hayati tehlikesinin bulunmaktadır. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek şüpheli gözaltına alınarak, tahkikata başlanmıştır.

    g.    Bünyan, Hazarşah Mahallesinde Diğer Kazalar;

    16.07.2014    günü saat:08.00 sıralarında Ç.B. tarlaya gideceği esnada traktör ile römorku bağlantı noktasından ayırdığı esnada dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu sol elini bağlantı noktasında sıkıştırarak yaralanmıştır. Mağdur Bünyan Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunmadığından dolayı taburcu edilmiştir. Olay ile ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilmiş olup alınan talimatları doğrultusunda hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    h.    Pınarbaşı Kızılörerı Mahlallesi Çamlıca Mezrasında Kasten Yaralama:

    Pınarbaşı Kızılören Mahlallesi Çamlıca Mezrasında 16 Temmuz 2014 günü saat 01.30 sıralarında; G.A. ve H.A., tartıştıkları amca oğlu İ.A.'yı yaralamıştır. Mağdur, sevk edildiği Pınarbaşı Devlet Hastanesinde yapılan muayenesinde bel kısmından bıçakla yaralandığı tespit edilmiş, ilk muayenesine müteakip hayati tehlike şüphesi ile ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup, şüpheliler gözaltına göz altına alınarak tahkikata başlanmıştır.

    ı. Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi Kocasinan Caddesinde Diğer Kazalar:

    16 Temmuz 2014 günü saat:12.10 sıralarında Ö.D. evinin bahçesinde asma budaması yaparken üzerine çıktığı merdivende dengesini kaybetmesi sonucu düşmemek için demirden tuttuğu esnada demir sacın sağ elini kesmesi sonucu yaralanmıştır. Mağdur yakınları tarafından Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesine götürülmüş tedavisine müteakip hayati tehlikesi bulunmadığından taburcu edilmiştir. Olayla İlgi C.Savcısına bilgi verilmiş olup tamamlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilmiştir.

    i.     Tomarza İlçesi Ekinli Mahallesinde Diğer Kazalar:

    16 Temmuz 2014 günü saat 12.50 sıralarında Y.G. kendilerine ait evin bahçesinde oturduğu esnada çatıdan düşen kiremit parçasının kafasına çarpması sonucunda yaralanmıştır. Yakınları tarafından Tomarza Devlet Hastanesine götürülmüş ve burada yapılan tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunmadığından dolayı taburcu edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    j. Pınarbaşı Kızılören Mahlallesi Çamlıca Mezrasında Kasten Yaralama:

    Pınarbaşı Kızılören Mahlallesi Çamlıca Mezrasında 16 Temmuz 2014 günü saat 01.30 sıralarında; G.A. ve H.A. tartıştıkları amca oğlu İ.A.'yı yaralamıştır. Mağdur, sevk edildiği Pınarbaşı Devlet Hastanesinde yapılan muayenesinde bel kısmından bıçakla yaralandığı tespit edilmiş, ilk muayenesine müteakip hayati tehlike şüphesi ile ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup, şüpheliler gözaltına göz altına alınarak tahkikata başlanmıştır.

    k. Pınarbaşı Kızıldere Mahallesinde Kasten Yaralama:

    16 Temmuz 2014 günü saat:09.00 sıralarında; E.Ç., D.Ç. ve M.Ç. ile S.Ç. arasında husumete dayalı tartışma çıkmış, tartışma esnasında şüpheliler av tüfeği ile ateş ederek mağduru kafasından yaralamıştır. Mağdur olay sonrası ambulans ile Pınarbaşı Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup, şüphelilere ait evde yapılan arama sonucu olayda kullanılan tüfek bulunarak el konulmuştur. M.Ç. ve D.Ç. yakalanarak gözaltına alınmış, E.Ç.'ın yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir.

    I.    İncesu İlçesi Garipçe Mahallesinde; Takibi Gereken Tasnif Dışı Olaylar:

    16 Temmuz 2014 günü saat 12.00 sıralarında R.T. sevk ve idaresindeki 38 XXX XX plakalı araç ile seyir halindeyken elektrik tesisatının şase yapması sonucu motor kısmından yanmaya başlamış olup olay yerine çağrılan 110 itfaiye ekiplerince müdahale edilmiş ancak araç kullanılamaz derecede yanarak zarar görmüştür. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    m. İncesu Subaşı Mahallesinde İş Kazası:

    16 Temmuz 2014 günü saat 14.20 sıralarında Y. K. İncesu organize sanayi bölgesinde bulunan seramik fabrikasında çalıştığı esnada sol bacağını demir kesmesi sonucu hafif şekilde yaralanmıştır. Olay sonrası mağdurun tedavisi sevk edildiği sağılık kuruluşunda yapılarak taburcu edilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

     

    n. Kocasinan Gömeç Mahallesinde Yüksekten Düşme:

    16 Temmuz 2014 günü saat 14.30 sıralarında V. Ş. isimli çocuk oyun oynadığı esnada merdivenden aşağı düşerek başından yaralanmıştır. Olay sonrası yaralı çocuk ambulans ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş olup, tedavisi burada devam etmektedir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    o. Sarıoğlan Palas Mahallesinde Zehirlenme:

    16 Temmuz 2014 günü saat 14.30 sıralarında A.B.C. isimli çocuk evde bulunan şurubu içmesi sonucu zehirlenmiştir. Mağdurun tedavisi Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılarak taburcu edilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

    p. Felahiye Alpaslan Mahallesinde Hakkı Olmayan Yere Tecavüz:

    16 Temmuz 2014 günü saat 16.00 sıralarında M.T. Kaymakamlık makamına verdiği dilekçede S. K.'nin tarlasını rızası olmadan ekip biçtiğini bildirerek şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.

     

    r. Kocasinan Himmetdede Mahallesinde Taksirle Yangına Neden Olma:

    16 Temmuz 2014 günü saat:14.00 sıralarında Ü.K., T.Y., O.K., G.U. ve Y.Ş işletmeye ait 170 numaralı eleme ünitesinde kaynak işi yaptıkları esnada, dikkatsizlik sonucu kaynak kıvılcımlarının plastik olan taşıma bandına sıçraması sonucu yangın meydana gelmiştir. Yangını kendi çabaları ile söndürmeye çalıştıkları esnada yangını daha da büyümüş ve diğer bantlara da sıçramıştır. Yangın daha sonra itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiş olup, yangın sonrası yapılan incelemede; iş yerinde bulunan (9) adet taşıma bandı, (2) adet eleme makinesi, (2) adet elektrikli motor ve binanın bir kısmı zarar görmüş olup, tahmini zarar miktarının 3.000.000 (üç milyon) TL olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilmiş olup tahkikat evrakları ikmalen gönderilecektir.

    2.         TRAFİK OLAYLARI:

    a. Pınarbaşı Kılıçkışla Mahallesinde Trafik Kazası Sonucu Taksirle Yaralama:

    16 Temmuz 2014 günü saat:11.00 sıralarında H.K. sevk ve idaresindeki 38 XXX XX plakalı aracıyla seyir halinde iken Kılıçkışla Mahallesi yol ayrımına geldiği esnada dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın takla atması sonucu kaza meydana gelmiştir. Olayda araç sürücüsü ve araçta yolcu olarak bulunan E.K. hafif şekilde yaralanmıştır. Olay sonrası mağdurların tedavisi sevk edildikleri sağlık kuruluşunda yapılarak taburcu edilmişlerdir. Olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilmiştir.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.