|   | 
  • Kayseri Fırıncılar Odası'na soruşturma


    Kayseri Fırıncılar Odası'na soruşturma
    Rekabet Kurulu, belirlenen tarifenin altında ekmek satan fırınlara baskın düzenleyen Fırıncılar Odası ve Ekmek Üreticileri Fedarasyonu'na 'dur' dedi.

     
    Rekabet Kurulu, belirlenen tarifenin altında ekmek satan fırınlara baskın düzenleyen Fırıncılar Odası ve Ekmek Üreticeleri Fedarasyonuna 'dur' dedi. Kurul Kayseri Fırıncılar Odası ve Türkiye Ekmek Üreticileri Fedarasyonu hakkında soruşturma açtı.

    Kasım ayında Ekmek üreticileri Fedarasyonu Başkanı Mekmet Kavuncu'nun da katıldığı denetimler büfelerden başlamıştı. Önce ekmeklerin gramajları kontrol edildi ve daha sonra fiyatı konusunda bilgiler alındı. Ekipler bazı büfelerde ekmeğin ucuza satıldığına dair asılan yazıları söktü. Ucuz ekmek satmamaları konusunda da uyardı. Murat Kavuncu haksız rekabete yol açan fırıncılar hakkında yasal işlem uygulanacağını belitti. Kayseri Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Aslan ise vatandaşların kaliteli ekmek yemesi için uğraş verdiklerini söyledi. Aslan " Ucuz ekmek demek üreticinin bir yerden kısması demek. Maliyetin altında yapılan satışlar ekmeğin kalitesini düşürüyor." diye konuştu. 

    Denetimlerin ardından  Rekabet Kurulu yapılan şikayet üzerine devreye girdi. Rekabet Kurulu internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Kayseri Fırıncılar Odası'nın, fırıncıların ekmek satış fiyatlarına müdahale ettiği bu kapsamda ilgili teşebbüsleri belirli bir fiyat düzeyinden satışa zorladığı iddiasına ilişkin yürütülen araştırma karara bağlanmıştır. Elde edilen bilgi, belge ve tespitleri yeterli bularak, Kayseri Frıncılar Odası ile Türkiye Ekmek Üreticileri Fedarasyonu hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. " denildi.




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.