|   | 
  • KAYSERİ KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 29 SANTİM


    KAYSERİ KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 29 SANTİM
    Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

     Kayseri KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 29 SANTİM

    ERCİYES DAĞ YOLUNDA 24 SAAT MESAİ

    Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Özellikle, Erciyes dağ yolunun açık kalması için Karayolları ekipleri 24 saat aralıksız çalışıyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle iki gün aralıklarla kapanan Kayseri-Erciyes- Develi arasındaki yolun açık tutulması için karayolları ekipleri 24 saat mesai yapıyor. Şiddetli tipi nedeniyle ekipler tarafından açılan yollar kısa süre sonra yeniden kapanıyor. Karayolları ekipleri, Erciyes dağ yolunun tipi nedeniyle sık sık kapanması nedeniyle kontrollü geçişlere izin veriyor. Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi- Erciyes güzergah girişinde ilçe trafik ve jandarma ekipleri görevlendirildiğini belirterek, dağ yolunun zorunlu olmadıkça kullanılmamasını önerdi.

    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da, yaklaşık 20 gündür devam edilen karla mücadelede ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, "Şu anda bütün yollarımız açık. Kapalı yolumuz bulunmuyor" dedi. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yıldırım, kentin 1800 rakımlı Cebir Mahallesindeki yolların açık tutulduğunu söyledi.

    Öte yandan, Talas'ın Alaybeyli köyünden dönen öğretmenleri taşıyan minibüs yolda kaldı. Yolun kapalı olması nedeniyle bir süre mahsur kalan minibüste bulunan ve epilepsi hastası olduğu öğrenilen öğretmen M.M. kriz geçirdi. Öğretmenler Talas Belediyesi ekiplerin çalışması sonucu kent merkezine dönebildi.

    YEMSİZ KALAN YILKI ATLARI ŞEHİRE İNDİ

    Kayseri'de Erciyes dağı eteklerindeki Melikgazi ve Hacılar ilçesinde yemsiz kalan yılkı atları kent merkezine ve Organize sanayi bölgesine kadar indi. Hacılar ilçesine bağlı Hörmetçi ve Dokuzpınarlar köylerindeki vatandaşlar, bölgede özellikle kış aylarında yılkı atların yemsiz kaldığını o nedenle Organize Sanayi Bölgesi ve kent merkezine kadar indiklerini ifade ettiler.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.