|   | 
  • KAYSERİ POLİSİ TATİLE ÇIKACAK VATANDAŞLARI UYGULAMALI OLARAK UYARDI


    KAYSERİ POLİSİ TATİLE ÇIKACAK VATANDAŞLARI UYGULAMALI OLARAK UYARDI
    Kayseri polisi, yaz ayının gelmesiyle tatile çıkacak olan vatandaşları, hırsızlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Cumhuriyet Meydanı?nda Toplum Destekli Polis Büro Amirliği?nce açılan stant da, vatandaşlara hırsızlık olaylarıyla ilgili bilgi verildi.

     Görevli polislerce uygulamalı olarak gösterilen stant da, vatandaşlar nasıl önlem alınması konusunda bilgi aldı. Toplum Destekli Polislerin vatandaşlara dağıttığı broşürlerde şu bilgiler yer aldı:
    -Kapı ve pencerelerinizdeki kilitlerin güvenli olduğundan emin olunuz.
    -Yeni bir eve taşındıysanız evin anahtarlarının başkalarında da olması ihtimaline karşı mutlaka kilitleri değiştiriniz.
    -Evinizin etrafında bulunan ve hırsızın saklanabileceği yerleri ortadan kaldırınız. Bunları yapamıyorsanız buraların denetlenmesini sağlayınız.
    -Komşularınızı iyi tanıyınız. Onlarla aranızdaki arkadaş bir ilişki oluşturunuz.
    -Binanızda kendi evinizle apartman giriş kapısı arasında diyafon sistemi ve otomatik kapı açma düğmesi mevcut değilse taktırınız.
    -Zilinizi çalıp makul olmayan bir sebeple içeri girmek isteyen ve aynı şekilde sizin zilinize yanlışlıkla bastıklarını söyleyen kişilere kapınızı açmayınız ve polise ihbar ediniz.
    -Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odalarını karıştırırlar. Kıymetli eşyalarınızı evin daha değişik yerlerine saklayınız.
    -Evinize sadece girmesi gerekli veya girmesini istediğiniz kişilerin girmesine izin veriniz. Eve girmesine gerek olmayan muhtelif pazarlmacılar, seyyar satıcılar ile kapınızın dışında görüşünüz. Kötü niyetli kişilerin evinizde çalmayı tercih edecekleri eşyaları görmesine fırsat vermeyiniz.
    Hırsızın evde olması veya hırsızlık olayından sonra da bilgi verilen broşürlerde şu ayrıntılara dikkat çekildi:
    -Sizin için tehlike teşkil etmeyecekse polisi arayınız.
    -Can güvenliğiniz için hırsızla karşı karşıya gelmekten sakınınız.
    -Sakin olun! Telaşlanmayın! Hayatınızın her şeyden değerli olduğunu unutmayınız.
    -Hırsızın cezasını vermeye yeltenmeyiniz! Aksi halde kanun önünde suçlu duruma düşebilirsiniz.
    -Sakin olunuz! Telaşlanmadan ücretsiz 155 polis imdat telefonunu arayınız.
    -Polis gelmeden olay mahallindeki iz ve delillere dokunmayınız. Mevcut durumu muhafaza ediniz.
    -Sizin dikkat edeceğiniz hususlar elbisesi, boyu, saç rengi gibi göze çarpan özellikleri, kaçış yönü ve özellikle kaçtıkları araçların markası, rengi, plakası gibi elde ettiğiniz bilgileri hemen polise bildiriniz.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.